Lochem organiseert ‘Beste Buur-verkiezing’ 2021

Harmke van der Straat is beste buur 2020 en krijgt de beker van burgemeester Sebastiaan van 't Erve

Lochem – Kent u iemand die volgens u een grote bijdrage levert aan de sfeer in de buurt? Een buurman of buurvrouw die veel voor u en anderen doet?  Iemand in de buurt die altijd een oogje in het zeil houdt en die altijd vriendelijk is tegen de spelende kinderen in de straat? Een man of vrouw die achter de schermen keihard werkt om het jaarlijkse straatfeest te organiseren? Nomineer hem of haar dan voor de verkiezing Beste Buur!

Uit de genomineerden kiest een onafhankelijke jury diegene die het mooiste voorbeeld is van een buur die iedereen zich zou wensen. Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve zet deze ‘Beste Buur’ in het zonnetje op 25 september.

Hoe kunt u iemand nomineren?
Ga uiterlijk 11 september naar www.goedeburenlochem.nl en klik op ik nomineer een buur. Zo komt u bij het nominatieformulier. Voorwaarde voor nominatie is dat de genomineerde in de gemeente Lochem woont.

Waarom de verkiezing van de Beste Buur?
Een goede buur is beter dan een verre vriend. In coronatijd gold dat des te sterker. Het woont zoveel fijner als het contact met de buren goed is. En het is enorm waardevol als de buren voor je klaar staan wanneer jij in quarantaine moet. Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar dat is het niet altijd. Daarom willen we op nationale burendag (25 september) nog eens wat extra laten zien hoe belangrijk een ‘goede buur’ is.

Je hoeft trouwens niet de Beste Buur te zijn om toch de relatie met je buren goed te houden. Je kunt al veel ergernissen voorkomen door op kleine dingen te letten. Zorg dat de buren je kennen en je weten te vinden. Laat het de buren van tevoren weten als je een feestje hebt, je huis gaat verbouwen of de tuin anders wilt gaan inrichten. Parkeer je auto niet voor het huis van je buren. Ruim de poep van je huisdier op, zet de muziek niet te hard en let erop dat de hond niet de hele tijd blaft als je van huis bent. Als de buren zien dat je rekening met ze houdt, zullen ze ook eerder rekening met jou houden. Meer tips vind je op www.goedeburenlochem.nl

Wat doet GoedeBuren?
Soms kom je er niet uit met je buren. Je ergert je bijvoorbeeld aan lawaai of stank of rommel van de buren. Je zou wel willen maar het lukt je niet om het met ze te bespreken. In zo’n geval kun je GoedeBuren om hulp vragen. De mensen van GoedeBuren luisteren naar je en denken met je mee over mogelijke oplossingen. Ze adviseren over praktische oplossingen en juridische mogelijkheden. Ze denken met je mee als je met de buren in gesprek wil gaan. Ze brengen je zo nodig in contact met de juiste instanties.
Als je in gesprek wil gaan met de buren maar daar hulp bij wilt, kan GoedeBuren ook voor je bemiddelen. Mensen van GoedeBuren luisteren dan naar alle partijen en organiseren een gezamenlijk gesprek waarin ze naar oplossingen zoeken.

Meer weten? Kijk op www.goedeburenlochem.nl