Burgemeester sluit drugspand in Zutphen

wiet

Zutphen – Burgemeester Annemieke Vermeulen van de gemeente Zutphen heeft afgelopen week een woning aan de Admiraal Helfrichstraat gesloten. Vanuit de woning werd er gehandeld in drugs. Hierdoor was er sprake van veel overlast in de buurt. Met de sluiting wil de burgemeester de rust en veiligheid in de omgeving herstellen en het gebruik van deze woning als drugspand beëindigen. De sluiting geldt voor een periode van drie maanden.

Ondermijnende activiteiten niet getolereerd in Zutphen
De burgemeester heeft de woning laten sluiten op basis van de Opiumwet en heeft deze aanpak vastgelegd in het Damoclesbeleid. De woning is verzegeld en er is een vermelding op aangebracht dat het pand niet mag worden betreden.

Burgemeester Annemieke Vermeulen: “Drugs is een probleem in Zutphen en het tast de veiligheid in de buurt aan. Ik wil voorkomen dat onze kinderen afglijden en in het criminele circuit belanden. Daarom is de aanpak van drugscriminaliteit een belangrijk speerpunt in Zutphen.”

Melding maken
Politie en gemeente werken samen aan de aanpak van drugscriminaliteit. Heeft u vermoedens van drugshandel bij u in de buurt? Meld dit dan. Signalen zijn bijvoorbeeld aanloop op vreemde (nachtelijke) tijdstippen, drugsafval op straat, overlast van personen die onder invloed zijn of bezoekers van de woning die steeds maar korte tijd blijven.

U kunt dit melden bij de politie via telefoonnummer 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven? Neemt u dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.