G-voetballers uit Gelderland krijgen training van bekende voetbaltrainers

De G-voetballers van amateurvereniging Longa ‘30/ Grol, SC Woezik en Jonge Kracht hebben de dag van hun leven gehad. De Graafschap, NEC en Vitesse verzorgden tijdens Coaches on Tour een professionele training voor de G-voetballers.

In de middag verzorgde Reinier Robbemond namens De Graafschap een training bij Longa ‘30/ Grol en ging NEC langs bij SC Woezik. In de avond gaf Vitesse een training aan het team van Jonge Kracht. Iedereen deed met trots mee en ervaarden hoe het is om te trainen als een profvoetballer.

Coaches on Tour is een initiatief van Coaches Betaald Voetbal (CBV), in samenwerking met KNVB en Fonds Gehandicaptensport.

Jaarlijks wordt er op BVV Barendrecht het CBV G-voetbaltoernooi georganiseerd. In verband met corona is het dit jaar niet mogelijk om een feestelijke en sportieve voetbaldag te organiseren op één locatie. Daarom heeft CBV met Coaches on Tour een alternatief voor de G-voetballers georganiseerd.