World Press Photo 2021 is tot en met 1 augustus te zien in Zutphen

Bezoekers tijdens de tentoonstelling World Press Photo in de Walburgiskerk te Zutphen. (foto Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau)

ZUTPHEN – World Press Photo 2021 is tot en met 1 augustus te zien in Zutphen. Deze internationale tentoonstelling toont indrukwekkende (nieuws)foto’s van het afgelopen jaar.

Een internationale jury koos de winnaars in de acht categorieën van deze 64e editie van de jaarlijkse wedstrijd. Overall winnaar is de foto The first embrace van de Deense fotograaf Mads Nissen. Deze en alle andere winnende foto’s in alle categorieën, zowel enkelbeeld als series, zijn vanaf 9 juli in Zutphen te zien.

Voor een veilig bezoek aan de tentoonstelling wordt dit jaar, net als vorig jaar, kunnen de bezoekers een tijdslot reserveren via de website en geldt in de kerk een looproute (eenrichtingsverkeer) met een aparte in- en uitgang.

Praktische informatie

  • Tentoonstellingsperiode: vrijdag 9 juli tot en met zondag 1 augustus 2021
  • Openingstijden:               
    zondag tot en met maandag: 13.00 tot 17.00 uur,
    dinsdag tot en met zaterdag: 11.00 tot 17.00 uur
  • Toegangsprijs: 5 euro. Kinderen tot 12 jaar gratis. 

www.worldpressphotozutphen.nl

Fotobijschrift: Bezoekers tijdens de tentoonstelling World Press Photo in de Walburgiskerk te Zutphen. (foto Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau)

Fotobijschrift: World Press Photo 2021: The first embrace. Rosa Luzia Lunardi (85) wordt op 5 augustus omhelsd door verpleegster Adriana Silva da Costa Souza in het verzorgingshuis Viva Bem, São Paulo, Brazilië. (foto Mads Nissen, Politiken, Panos Pictures)