Kasteel activiteiten in de zomer

Na maanden van sluiting staan de blauwe deuren naar het kasteel alweer twee maanden dagelijks  open. Een blije kasteelmanager Carine van Ketwich Verschuur: “Onze vrijwilligers en medewerkers zijn zo blij dat we weer open zijn. We nodigen iedereen uit om weer te komen genieten van ons unieke kasteel en de verhalen uit het verleden.”

En niet alleen de medewerkers en de vrijwilligers zijn enthousiast. Ook de bezoekers zijn erg blij het kasteel weer te kunnen bezoeken. Inmiddels is er ook weer gestart met een gevarieerd activiteitenprogramma voor jong en oud. Zo kun je o.a. kennismaken met “oude bewoners” van het kasteel tijdens de “Toevallige Ontmoetingen”, staat Professor Bombasticus paraat met zijn proefjes en kunnen families en kinderen elke woensdag de Ridderproef doen bij Ridder Corneel.

Ook rondleidingen in de moestuin en aan de bijenstal staan op het programma.

“De Koekkoek op bezoek” tentoonstelling is bovendien verlengd tot en met juni 2022. Bekijk voor actuele informatie en prijzen onze website waar voor alle activiteiten en toegangskaarten gereserveerd dient te worden: www.glk.nl/doorwerth

Kasteel Doorwerth
Kasteel Doorwerth is een stoer Middeleeuws kasteel, prachtig gelegen in de noordelijke uiterwaarden van de Rijn aan de rand van de Veluwezoom. Het kasteel stamt uit de middeleeuwen en ontwikkelde zich in de loop van honderden jaren tot een imposant gebouwencomplex met hoofd- en voorburcht. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel ernstig beschadigd, maar dankzij een ingrijpende restauratie prijkt het nu weer in zijn 17de-eeuwse glorie.

Bereikbaarheid:
Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2, 6865 ND Doorwerth
A50 Den Bosch – Arnhem, afslag N225 richting Oosterbeek. Bij stoplichten / restaurant Kievitsdel de borden kasteel Doorwerth volgen.

Niet bereikbaar per openbaar vervoer!