Innamepunt klein chemisch afval Lochem geopend

Wethouder Henk van Zeijts (links) opende het innamepunt voor klein chemisch afval op het Recycleplein in Lochem. Medewerker Ronald Colenbrander (rechts) neemt het klein chemisch afval in ontvangst. Foto; Yke Ruessink.

Lochem – Het Recycleplein van Circulus-Berkel in Lochem is uitgebreid met een innamepunt voor klein chemisch afval. Wethouder Henk van Zeijts opende het innamepunt aan de Aalsvoort 117 in Lochem. Het innamepunt vervangt de chemokar, die op 3 juli voor het laatst rijdt.

Wethouder Van Zeijts is blij met de uitbreiding van het Recycleplein: “Het is belangrijk dat klein chemisch afval gescheiden wordt ingeleverd en niet bij het restafval komt. Daarom is het goed dat mensen hier nu meer mogelijkheden voor hebben.” Het Recycleplein aan de Aalsvoort 117 is sinds kort ook ruimer geopend. Bezoekers kunnen er nu ook op zaterdagmiddag en donderdagavond terecht. Na de zomer bekijkt de gemeente of inwoners hiervan veel gebruik maken en of de ruimere tijden blijven.

Van motorolie tot lampen
Bij het inleverpunt kan huishoudelijk chemisch afval worden ingeleverd. Dit zijn spullen en stoffen die schadelijk zijn voor het milieu en de gezondheid. Denk hierbij aan batterijen en accu’s, motorolie, bestrijdingsmiddelen, gootsteenontstopper, producten met kwik, injectienaalden, lampenolie, medicijnen, spaarlampen, ledlampen en tl-lampen, verf, lak en beits en verfproducten als terpentine en afbijtmiddel. Het inleveren is gratis op vertoon van de milieupas.

Chemokar stopt
Klein chemisch afval werd jarenlang door de chemokar opgehaald. Regelmatig stond het mobiele inleverpunt een uur lang op verschillende plaatsen in diverse kernen. Met het inleverpunt op het Recycleplein kiest de gemeente voor een permanente voorziening voor klein chemisch afval. De chemokar stopt dan ook. Op zaterdag 3 juli rijdt de chemokar voor het laatst.

Ga er verstandig mee om
Het is belangrijk klein chemisch afval altijd gescheiden in te leveren. Breng het regelmatig weg om zo grote hoeveelheden te voorkomen. Zorg daarbij voor goed afgesloten verpakkingen. Bij voorkeur de originele verpakking of schrijf erop wat de inhoud is. Nog beter is het om te voorkomen dat klein chemisch afval ontstaat, door te kiezen voor meer milieuvriendelijke producten. Vaak zijn er goede alternatieven voorhanden.

Openingstijden Recycleplein Lochem Aalsvoort 117
maandag 8.00 tot 17.00 uur
dinsdag 8.00 tot 17.00 uur
woensdag 8.00 tot 17.00 uur
donderdag 8.00 tot 20.00 uur
vrijdag 8.00 tot 17.00 uur
zaterdag 9.00 tot 17.00 uur

Toegang op vertoon van milieupas.