Winnaar Edison Jazz Oevreprijs 2020 bij KunstKring Ruurlo!

foto: Merlijn Doomernik

RUURLO – Op zaterdag 26 juni komen Edison-winnaar Eric Vloeimans en Juan Pablo Dobal met hun weergaloze programma Viento Zonda naar Ruurlo. Naast het concert ’s avonds is er ook een middagvoorstelling. De concerten vinden plaats in de theaterzaal van het Kulturhus, Nieuweweg 5 in Ruurlo.

Eric Vloeimans                                                                                                                                                            Improviserend trompettist Eric Vloeimans ontving op 2 december 2020 de Edison Jazz Oeuvreprijs. Uit het lovende juryrapport: “Het wordt dringen in de prijzenkast van Eric Vloeimans. Niet verrassend, want als je zo virtuoos over allerlei -door zogeheten kenners aangebrachte- scheidslijnen binnen de muziek heen springt, kom je bij een breed publiek en een grote vertegenwoordiging van pers en media in het vizier. Naast zijn unieke eigen geluid, stijl, techniek en composities zijn het ook de bijzondere samenwerkingen die Vloeimans een fenomeen maken” en “Op zijn website lezen we: “Ik maak muziek voor miljoenen, maar die heb ik nog niet allemaal bereikt.” Volgens de jury is dat slechts een kwestie van tijd. Een terechte en voor nog meer verrassingen zorgende winnaar!

Juan Pablo Dobal
De Argentijnse pianist en componist Juan Pablo Dobal begon al op zijn vijfde met piano spelen op gehoor en op zijn negende startte hij met zijn piano-opleiding. Dobal is een zeer begaafd en veelzijdig musicus, die zich niet beperkt tot één genre. Hij is bekend en actief in de jazz, maar is tevens op het gebied van populaire en geïmproviseerde muziek, Folklore, Tango en Latijns-Amerikaans. In 1989, op zijn vijfentwintigste, kwam hij naar Amsterdam om in het toenmalige kwartet Viento del Sur de toetsen te bedienen. Sindsdien heeft hij met vele grote namen, onder wie Carel Kraayenhof, in de klassieke- en wereldmuziek samen gewerkt. Ongetwijfeld zullen nog veel mensen zich het schitterende concert uit 2013 herinneren, waarbij Dobal met het Kraayenhof sextet in de Dorpskerk van Ruurlo optrad.

Viento Zonda
In dit concert wordt het warmbloedige Argentijnse geluid van Dobal perfect gecombineerd met Vloeimans’ unieke melodische en karakteristieke improvisatiestijl. ‘Viento Zonda’ is een viering van de lyriek, vol mooie, meteen aansprekende romantische ballades, liederen zonder woorden, die allemaal heel mooi worden gespeeld.” (Parool).                                                                                                                                        

Actuele RIVM maatregelen
Bij alle activiteiten houdt de KunstKring zich aan de richtlijnen van het RIVM.

Meer informatie is te vinden op de website van de KunstKring Ruurlo: www.kunstkringruurlo.nl