Line-up Erfgoedfestival 2021 beend

Tien artiesten Erfgoedfestival 2021 Fotografen: (boven v.l.n.r.): Danny Ellinger, Hans-Peter van Veldhoven, Inbal Abir, Pieter Kunnen, Katinka Polderman, Eastwave, Nick Helderman, Rico, Isabelle Renate la Poutré, Alexandra Polakova, Borbála Csiszar, Hannah Larkin.

Een mix van Gelderse talenten en gevestigde namen, waaronder Ellen ten Damme en rapper Rico, gaat deze zomer op ontdekkingstocht op bijzondere Gelderse erfgoedlocaties. Daar laten zij zich voor het Erfgoedfestival inspireren tot het maken van nieuw werk, gebaseerd op het thema van de Maand van de Geschiedenis ‘Aan het werk’. Zondag 3 oktober presenteren de artiesten de eindresultaten van hun residenties. Het Erfgoedfestival is daarmee tevens de landelijke opening van de Maand van de Geschiedenis (3 oktober t/m 31 oktober). De artiesten die dit jaar de uitdaging aangaan zijn inmiddels bekend!

De line-up
Harpist Remy van Kesteren gaat het experiment aan bij Museum Tweestromenland in Beneden-Leeuwen. Alleskunner Ellen ten Damme ontdekt de geschiedenis van de visserij in het Bottermuseum in Harderwijk. Cabaretière Katinka Polderman duikt met hulp van onderzoekster Sophie Reinders in de bijzondere boekencollectie bij Radboud Erfgoed in Nijmegen. Rapper Rico (bekend van Opgezwolle) bezoekt het wonderlijke Kasteel Huis Bergh in ’s-Heerenbergh en cabaretier Merijn Scholten (bekend van De Partizanen) laat zich inspireren bij CODA in Apeldoorn.

Het Erfgoedfestival biedt ook een podium aan jong talent. Zo gaat het voltallige Jong Metropole naar het Erfgoedcentrum Zutphen. Vera Bon duikt in de collectie van het Huis der Provincie in Arnhem. Drie internationale studenten van ArtEZ gaan aan de slag met de historische kledingcollectie van Museum Smedekinck in Zelhem. Inbal Abir laat zich inspireren door het Anton Pieck Museum in Hattem en het hiphop-collectief Eastwave verlaat de Achterhoek voor een bezoek aan het Van ’t Lindenhoutmuseum in Nijmegen.

Over het Erfgoedfestival
Het Erfgoedfestival is in aanloop naar en gedurende de Maand van de Geschiedenis online te volgen op erfgoedfestival.nl en via de socialmediakanalen van het festival. Daarnaast zijn er in de maand oktober enkele live optredens van de verschillende artiesten waar een beperkt aantal bezoekers bij aanwezig kan zijn.

Het initiatief voor het Erfgoedfestival ligt bij Erfgoed Gelderland, een coöperatie van meer dan 220 erfgoedorganisaties in de provincie. Dit is het zevende festival. Het Erfgoedfestival werkt samen met veel andere organisaties. De Provincie Gelderland speelt een belangrijke rol, niet alleen als sponsor, maar dit jaar ook als deelnemer. De gemeentes Nijmegen en Zutphen zetten de deuren wijd open voor de opening en de afsluiting van het festival. Meer informatie is te vinden op erfgoedfestival.nl.