IVN Slootjesdag in Vorden

Waterschorpioenen, kokerjuffers of stekelbaarsjes: wat leeft er allemaal in de sloot? Natuurorganisatie IVN organiseert jaarlijks in het hele land zogenaamde slootjesdagen. Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen dan samen met hun (groot)ouders ontdekken hoe bijzonder het leven is in een doodgewone sloot is. Er staan IVN natuurgidsen klaar, onder andere met schepnetjes en loepen. Het is altijd een groot succes.

De gidsen nemen de kinderen deze dag mee in de bijzondere onderwaterwereld van de sloot. Zij helpen om waterdiertjes te vinden en samen uit te zoeken hoe ze heten. Aan de soorten en hoeveelheid beestjes kan je ook zien hoe schoon of juist hoe vuil het water in de Veengoot is. Heel interessant dus.

IVN Noord-Midden Achterhoek strijkt dit jaar neer in Vorden. Maar kinderen uit de hele regio zijn welkom.

Op zaterdag 12 juni is het de hele dag mogelijk om slootje te scheppen. Het gebeurt  in de Veengoot. Iedereen kan er zonder afspraak terecht tussen 10.30 tot 12.30 en van 13.00 tot 15.00 uur. Het precieze adres is Jachtlust in Vorden. Kom met de fiets, want parkeren moet iets verder weg in de Nieuwstad.

De Slootjesdag in Vorden is gratis. Het is handig om in ieder  geval de website van de IVN afdeling Noord-Midden Achterhoek te bekijken voor het laatste coronanieuws rond de slootjesdag. ivn.nl/afdeling/noord-midden-achterhoek