Sterrenwacht Phoenix Lochem weer open voor publiek

Lochem – Sterrenwacht Phoenix in Lochem is vanaf heden op de zaterdagavonden om 20.00 u weer open voor de publieksavond!  Er mogen maximaal 20 personen worden ontvangen dus bijtijds reserveren is raadzaam. Dat kan via de link op www.sterrenwachtphoenix.nl. Ook kunnen groepen zich weer aanmelden (verjaarspartijtjes e.d.) onder de pagina groepen.  

Het dragen van een mondkapje is verplicht en de anderhalvemeterafstand is nog van kracht. Mensen die spontaan langskomen kunnen alleen worden toegelaten als er die avond nog vrije plaatsen zijn. Op zaterdagpublieksavond worden bezoekers wegwijs aan de sterrenhemel gemaakt met een boeiende presentatie. Bij helder weer staat de telescoop op het waarneemplatform op de begane grond opgesteld.

Zonsverduistering
Op donderdag 10 juni a.s. stelt de sterrenwacht bij helder weer de telescopen op voor het publiek voor de gedeeltelijke zonsverduistering! Vanaf 11 uur tot 14 uur trekt de maan voor de zon langs en zien we een ‘hapje’ uit de zon. Ook wordt aan de hand van een korte presentatie het fenomeen zonsverduistering nader verklaard. De presentatie wordt een aantal keer gegeven. Maar ook hier gelden de covid-maatregelen: aanmelden via de link www.sterrenwachtphoenix.nl.  Nog een waarschuwing voor de thuiswaarnemers: gebruik een goede eclipsbril! Nooit direct in de zon kijken.