Watermiddag op de Gorsselse Heide

Gorssel – Benieuwd naar het leven in de verschillende vennen op de Gorsselse Heide? Allerlei planten en dieren vinden er een plek om te wonen en voedsel te zoeken. Soms zie je dieren op het water “schaatsenrijden”, soms zwemmen ze in het water en heb je een netje nodig om ze te vangen. En dat kan op zondag 13 juni! Trek laarzen of waterschoenen en oude kleren aan! Als je zelf een netje hebt, kun je dat meenemen. Gidsen van het IVN zorgen voor witte bakken, loepjes en zoekkaarten, zodat jullie de diertjes goed kunnen bekijken en op naam kunnen brengen.

De start is om 13.00 uur op de kruising Reeverdijk/Elzerdijk te Eefde. De organisatie stelt een vrijwillige bijdrage bijzonder op prijs. Honden kunnen helaas niet mee.

Aanmelden is verplicht, en kan bij: lucievanzeijts@gmail.com. Wanneer er veel aanmeldingen zijn, gaan we werken met tijdsloten van 1 uur. Meer informatie: www.ivn.nl/afdeling/zutphen; www.ivn.nl/slootjesdagen