Koningin Máxima ontvangt Gelders muziekcadeau

Fotocredit; Sander van Glist / Méér Muziek in de Klas.

Koningin Máxima ontving tijdens een bezoek aan Radio Kootwijk op 10 mei van gedeputeerde Peter Drenth namens provincie Gelderland een uniek muzikaal verjaardagscadeau. Dit cadeau, een provinciaal muziekproject, draagt bij aan de gezamenlijke wens: structureel muziekonderwijs op basisscholen.

Muzikaal verjaardagscadeau
Als erevoorzitter van de Stichting Méér Muziek in de Klas heeft Koningin Máxima maar één wens: structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in Nederland. Ze zet zich al jaren in om deze wens werkelijkheid te laten worden. Peter Drenth, gedeputeerde Cultuur en Erfgoed, bood haar in het kader van haar vijftigste verjaardag op 17 mei daarom een muzikaal cadeau aan dat bijdraagt aan deze wens. De koningin ontvangt een uniek optreden van de ‘Doe Maar Mee Band’, een project dat vanaf vandaag in heel Gelderland van start gaat en dat scholen en muziekverenigingen verbindt.

Doe mee met de grootste muziekband van Gelderland
Cultuur Oost en de stichting Méér Muziek in de Klas roepen alle basisscholen en muziekverenigingen in Gelderland op om in het schooljaar 2021-2022 mee te doen met het muzikale cadeau voor Koningin Máxima: de Doe Maar Mee Band. Samen vormen ze de grootste band van Gelderland, die in mei 2022 met musici van Phion zal optreden voor de koningin en op verschillende andere locaties in Gelderland. Meer informatie en aanmelden voor de Doe Maar Mee Band kan via www.cultuuroost.nl/doemaarmeeband/

Cultuureducatie met kwaliteit
Provincie Gelderland vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk Gelderse kinderen kunnen genieten van cultuur en erfgoed. Zowel in de klas met muziek, theater, dans of beeldende kunst en buiten de klas met bijvoorbeeld bezoek aan een theater of een museum. Daarom financiert de provincie samen met het rijk het programma Cultuureducatie met Kwaliteit. Muziekonderwijs is één van de onderdelen binnen dit programma. “Met het programma Cultuureducatie met Kwaliteit krijgt cultuur in de brede zin van het woord een structurele plek in het Gelderse onderwijs. Als provincie investeren we al ruim 8 jaar in dit programma,” aldus Gedeputeerde Cultuur en Erfgoed Peter Drenth.

Viering successen muziekonderwijs
Koningin Máxima bezocht vandaag als erevoorzitter van de stichting Méér Muziek in de Klas Radio Kootwijk, waar verschillende afspraken werden bekrachtigd voor structureel muziekonderwijs in Gelderland en Overijssel, waaronder het MuziekAkkoord Zwolle en Noord-West Veluwe. In een Akkoord is vastgelegd dat en hoe verschillende partijen zich zullen inzetten voor structureel muziekonderwijs op de scholen. Daarnaast werd, op gepaste wijze binnen de huidige coronamaatregelen, gevierd hoe goed het gaat met het muziekonderwijs in Gelderland en Overijssel. Het bezoek was onderdeel van de campagne ‘50dagenmuziek’ van Méér Muziek in de Klas, ter ere van de 50e verjaardag van de erevoorzitter.