Bewoners welkom op digitale informatieavond Klompenpad Harfsen

Harfsen – Loopt u ook graag een blokje om in uw  eigen omgeving? In Harfsen werken de dorpsraad, gemeente Lochem en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) samen met inwoners aan een nieuw Klompenpad! Wilt u meedenken over het ontwikkelen van een nieuw Klompenpad in de omgeving van Harfsen? Meld u dan aan voor de digitale startavond op woensdag 9 juni. Aanmelden kan via www.landschapsbeheergelderland.nl/klompenpad-harfsen.

Primeur voor Lochem 
Tegelijkertijd met het Klompenpad in Harfsen wordt ook een Klompenpad in Laren ontwikkeld. Deze eerste Klompenpaden zijn een primeur voor de gemeente Lochem!

Klompenpaden in Gelderland
In Gelderland en Utrecht zijn 132 Klompenpaden ontwikkeld door SLG en Landschap Erfgoed Utrecht. Een Klompenpad is een cultuurhistorisch wandelpad door natuurgebieden, over landgoederen en waar mogelijk door het boerenland. Bij voorkeur door weilanden en langs akkers, zodat de wandelaar dit landschap optimaal kan beleven. Met het zichtbaar maken en herstellen van oude paden wordt een deel van de identiteit van het historische landschap hersteld. Deze combinatie van natuur en cultuurhistorie is niet alleen interessant voor recreanten, maar ook voor bewoners die zo een stukje geschiedenis van hun eigen omgeving ontdekken. Klompenpaden vergroten de toegankelijkheid van het platteland en zijn daarmee een stimulans aan de lokale economie.

Startavond
Op de startavond licht SLG het project toe. Ook zijn de initiatiefnemers aanwezig, die met het idee kwamen voor een Klompenpad rondom Harfsen. Alle aanwezigen krijgen de kans om te reageren op de eerste ideeën. Zij kunnen verder hun kennis en ideeën over oude wandelpaden en cultuurhistorisch interessante gebouwen of elementen voor de route delen. Alle input van de avond verzamelt SLG op een centrale kaart. Het Klompenpad krijgt een naam die verwijst naar bijvoorbeeld een historische boerderij, veldnaam of buurtschap. Een werkgroep ondernemers en betrokken partijen, gaat vervolgens aan de slag met de realisatie van het Klompenpad. Voor die werkgroep kunnen aanwezigen zich op de startavond aanmelden.

Meer informatie en aanmelden
Aanmelden voor de startavond op 9 juni kan via de website van SLG: www.landschapsbeheergelderland.nl/klompenpad-harfsen. Na aanmelden ontvangt u een link om deel te kunnen nemen. Als u zich voor 26 mei aanmeldt ontvangt u per post een kaart met instructie om uw eerste ideeën voor het Klompenpad Harfsen op papier te zetten. Voor vragen kunt u terecht bij Eelke Mol van SLG, 06-21686504. De gemeente Lochem en Provincie Gelderland maken het Klompenpad mede mogelijk.