Méér Muziek in de Klas op scholen in Zutphen, Lochem, Brummen en Voorst

Trommelende vuilnismannen

Regio – Binnenkort starten het MuziekFeest en de KinderMuziekWeek in de gemeentes Zutphen, Lochem, Brummen en Voorst. Twee weken lang gaan leerlingen, leerkrachten en muziekaanbieders uit deze regio gezamenlijk aan de slag en klinkt er volop muziek.

Na ondertekening van het convenant van Méér Muziek in de Klas in 2019 is er veel gebeurd achter de schermen. Vanuit de Muziektafel, opgericht na deze ondertekening, is er gezamenlijk met scholen, muziekaanbieders en cultuurcoaches, o.l.v. Muzehof in de rol van aanjager, hard gewerkt om plannen te smeden voor meer muziek in de klas.
Dankzij extra gelden van VSB en Prins Bernhard Cultuurfonds kan een extra impuls gegeven worden in de vorm van deze muzikale periode van twee weken, met het MuziekFeest voor leerkrachten en de KinderMuziekWeek voor alle kinderen.

MuziekFeest voor leerkrachten
Vanaf 22 maart gaan leerkrachten deelnemen aan verschillende online workshops voor inspiratie en het vergroten van muzikale kennis. De week start feestelijk met een interactieve voorstelling van de Trommelende Vuilnismannen.

KinderMuziekWeek 12-16 april
Aansluitend start de KinderMuziekWeek waar leerlingen actief muziek maken in hun klas. Leerkrachten maken de lessen met de kennis uit de MuziekFeest-workshops. Elke school ontvangt een MuziekTas waarmee ze deze week tot een muzikaal feestje kunnen maken. Ook is deze week de start van de MuziekWedstrijd. Een wedstrijd waarin alle leerlingen uitgedaagd worden om een originele muziekvideo te maken.

De KinderMuziekWeek en het MuziekFeest zijn bedoeld om kinderen en leerkrachten, het belang en plezier van muziek te laten ervaren.