Smaakacademie zoekt HBO’ers voor Achterhoek Food

eten

De Smaakacademie Achterhoek zet zich in voor duurzaam, regionaal én gezond voedsel. Met steun van provincie Gelderland laat de Smaakacademie studenten kennis maken met de Achterhoekse voedingssector. Doel is meer instroom van vakmensen en vernieuwing in de voedingsindustrie. De samenwerking met ondernemers en onderwijsinstellingen wordt nu uitgebreid met HBO onderwijs.

Van grond tot mond
Vakmensen uit de praktijk en docenten van Graafschap College, Zone College, Van Hall Larenstein, Hogeschool Saxion en het samenwerkingsverband van Profijtscholen werken samen in de Smaakacademie Achterhoek om nieuwe producten te ontwikkelen voor de voedselsector. Van grond tot mond! Zo wordt er gewerkt aan de Achterhoekse keuken van de toekomst: Achterhoek Food.

Modern vakmanschap
Via de Smaakacademie maken leerlingen kennis met de voedselketen, van boer tot winkelvloer. Op de Smaakwerkplaatsen, masterclasses, excursies en via lessen, stages en afstudeerscripties leren ze omgaan met de nieuwste technieken en het samenwerken in een voedselketen. Tot nu toe werd hiervoor alleen samenwerkt met (V)MBO instellingen, maar er is steeds meer behoefte aan vakmensen op HBO niveau. Projectleider Maurits Steverink: ‘De Achterhoekse Foodsector biedt veel kansen voor HBO’ers die willen ondernemen met duurzaam, gezond en regionaal voedsel.

Voeding van de toekomst
Provincie Gelderland zet 200.000 euro in voor de Smaakacademie vanuit Onderwijs & Arbeidsmarkt Gedeputeerde Peter Kerris: ‘De Smaakacademie leidt nieuwe talenten op voor de voedingsindustrie van morgen. Een duurzame en eerlijke voedselketen waarin onderwijs en ondernemers nauw samenwerken aan de voeding van de toekomst’.