Vanuit huis meespelen met Phion

foto; Valerie Spanjers

Thuis als solist meespelen met Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel? Het kan. Bij Solo met Phion word je als muzikant ingewijd in de geheimen van de allermooiste orkestsolo’s uit het klassieke repertoire. Denk bijvoorbeeld aan de vioolsolo in Salut d’Amour van Elgar of de solo voor altsaxofoon in de Schilderijententoonstelling van Moessorgski. Met nog elf andere solo’s voor verschillende instrumenten en symfonische werken, kunnen veel muzikanten hun hart ophalen bij Solo met Phion.

Talentontwikkeling
Phion wil voor zoveel mogelijk mensen van betekenis zijn met live symfonische muziek. Nu concertzalen al even dicht zijn, maar ook verenigingen en muziekscholen al lange tijd gesloten zijn, is er extra veel behoefte aan verbinding en uitdaging om thuis muziek te blijven spelen. We willen mensen intensieve muzikale ervaringen laten opdoen op een manier die blijvende indruk maakt. Phion gelooft in de kracht van klassiek en heeft een ondersteunende rol in talentontwikkeling. Alle muzikanten kunnen dan ook meedoen met dit project.

Tutorial van musicus
Muzikanten die fluit, althobo, klarinet, fagot, altsaxofoon, hoorn, trompet, euphonium, trombone, viool, altviool, cello of contrabas spelen kunnen hun hart ophalen bij Solo met Phion. Na aanmelding ontvangen de muzikanten voor hun instrument en bijbehorend werk de bladmuziek, de audio-opnames – zowel het complete stuk als een ‘karaoke’ versie – én een persoonlijke tutorial van een van onze musici om ze verder op weg te helpen. Want, hoe zit het eigenlijk precies? Welke rol heeft de solo in het stuk en welke tips helpen bij een goede voorbereiding op deze solo? Welke technische aspecten zijn belangrijk? Met al deze tools in handen kunnen muzikanten thuis uiteindelijk zelf schitteren in samenspel met Phion.

Praktische informatie
Het project gaat van start vanaf 12 april en vanaf dat moment kunnen muzikanten zich aanmelden. Deelname is gratis. Voor meer informatie zie www.phion.nl/solometphion