Lente-activiteiten Lochemse Hockey Club in coronatijd

Meisjes B3 tegen Jongens C1 in de Quarantaine Cup, de tijdelijke interne mixcompetitie van de Lochemse Hockey Club. Foto; Henk-Jan Winkeldermaat

Lochem – Na de voorjaarsvakantie en het smelten van de sneeuw, heeft de Lochemse Hockey Club (LHC) verschillende nieuwe sportieve activiteiten opgestart. De jeugd bleef de wintermaanden actief op het veld met trainen, maar nu de lente weer aanbreekt zijn de sportieve activiteiten op de vereniging – uiteraard binnen de geldende coronamaatregelen – uitgebreid. Zo speelt de jeugd (vanaf de D-leeftijd, circa 11 jaar) de komende zaterdagen om de Quarantaine Cup. Ook zijn de jongste spelers weer gestart met hun zaterdagtrainingen, en wordt aan de volwassen spelers (27+) coronaproof training in duo’s aangeboden. Sinds de aangekondigde verruimingen zijn de Dames 1 en Heren 1 (tot 27 jaar) ook weer gestart met hun teamtrainingen.

Naast hockey wordt er vanaf komende week ook gevolleybald op het terrein van de LHC. De jeugdspelers van volleybalvereniging Avanti training op het grasveld, zolang zij nog niet in de zaal terecht kunnen.

Hockeyjeugd speelt om de Quarantaine Cup
Sinds de voorjaarsvakantie spelen de jeugdteams vanaf D hun eigen mix-competitie, de Quarantaine Cup. Twee poules van zeven teams spelen tot half april iedere zaterdag in toernooivorm om deze (hopelijk) eenmalige cup. Zo kwamen afgelopen weekend de Meisjes B3 uit tegen de Jongens C1 (zie foto), maar speelden ook Meisjes B1 tegen Meisjes A1. Zo houden we de afwisseling én de uitdaging erin.

Kabouters en Benjamins op het veld
Vanaf 4 jaar kunnen kinderen bij de Lochemse Hockey Club beginnen bij de Kabouters. Vanaf groep 3 gaan zij naar de Benjamins, het jaar daarna begint de competitie bij de F-jes in drie tegen drie wedstrijdjes. De allerjongste spelers waren blij om na het smelten van de sneeuw weer actief te zijn op het veld. De training van de Kabouters en Benjamins draait om spelenderwijs sportief actief zijn onder leiding van de hoofdtrainer en een aantal actieve jeugdtrainers die de kinderen begeleiden in de oefeningen en de basis van het hockeyen (zie foto). Kinderen mogen vrijblijvend een aantal keren meetrainen.

Kabouters en Benjamins (kleuters en groep 3) trainen op zaterdagochtend 0830-0930 uur en de F-spelers (groep 4) trainen op woensdagmiddag 16.45 -1745 uur. Meedoen? Graag even aanmelden via welkom@lochemsehockeyclub.nl.


Kabouters en Benjamins (hier Benjamins op de foto) trainen weer iedere zaterdagochtend van 0830-0930 uur. Geïnteresseerde kinderen mogen vrijblijvend meetrainen.