Nationale sterrenkijkdagen bij Sterrenwacht Phoenix

Lochem – Sterrenwacht Phoenix nodigt je uit om op zaterdag 20 maart a.s. mee te gaan op een betoverende virtuele rondleiding van de sterrenhemel. Het is het weekend van de Nationale Sterrenkijkdagen en medewerker Freddy Nauta zal de gids zijn in een ZOOM-sessie/webinar naar de mooiste hemelobjecten van het seizoen. Leer aan de hand van een paar significante objecten je weg aan de hemel vinden. Ga naar de website www.sterrenwachtphoenix.nl en meld je aan waarna je een ZOOM-link krijgt toegestuurd voor een onvergetelijke trip naar de sterren met als thema Look up in Lockdown. Wees er snel bij want er is maar een beperkt aantal plaatsen!

Dit is misschien wel de meest ideale tijd van het jaar om ’s avonds eens omhoog te kijken en te genieten van een uitzonderlijk mooie sterrenhemel. Het is al vroeg donker en in de frisse nachtlucht lijken de sterren net een stukje feller te schijnen. Duizenden lichtpuntjes uitgespreid boven je hoofd en hier en daar een groepje bij elkaar dat vaag bekend voorkomt omdat je er iets over gehoord of gelezen hebt.

In deze ZOOM-sessie/webinar zal de sterrenwacht uit de doeken doen hoe je die mooiste astronomische pareltjes met eigen ogen, vanuit je eigen tuin, wanneer je maar wilt kunt vinden, nog gratis ook (en heel gezond.). Net als mensen worden sterren geboren, hebben ze een meer of minder turbulent leven en uiteindelijk gaan ze ook dood. Dat en meer kunnen we bekijken door een road-trip te volgen die voert langs de ster Sirius de kampioen wat betreft helderheid, langs een kraamkamer van sterren in de Orionnevel en Betelgeuze, de ‘James Dean ‘onder de sterren.

Tips voor het vinden van sterrenbeelden en een extra prikkel voor de Stieren, de Tweelingen, de Kreeften en de Leeuwen onder ons. Ook die sterrenbeelden gaan we opzoeken waarbij John Travolta en Usain Bolt de weg zullen wijzen! En niet te vergeten de planeet Mars, momenteel niet uit de media weg te slaan, ook die kunnen we met eigen ogen zien aan de hemel.

Kortom, een ideale route-planner voor de ‘low-budget’ sterrenkijker want een paar ogen en misschien een verrekijker volstaan om er diezelfde avond op uit te trekken. Mocht het bewolkt zijn; geen nood. De routekaart is zeker nog een paar weken prima te gebruiken.

Wanneer:  20 maart,  20.00 u.- duur ong. 45 min.