Gratis cursus politiek actief voor provincie Gelderland

Op 23 maart start de digitale cursus Politiek Actief voor de provincie. De cursus is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de provincie en die wellicht interesse heeft om politiek actief te worden. Hoe werkt de Gelderse politiek in de dagelijkse praktijk, hoe krijg je invloed op en hoe voer je een goed debat? Dit leer je tijdens 5 avonden van een ervaren trainer, Statenleden en mensen die dichtbij het vuur werken.

Wat doet de provincie? Welke plek heeft de provincie in het bestuur van Nederland? Hoe werkt de besluitvorming binnen de provincie? Wat doet een Statenlid? Op deze vragen – en meer! – krijgen

deelnemers aan de cursus antwoord. Daarnaast is er een training debatteren en zijn er online ontmoetingen met politici en bestuurders uit de provincie om ervaringen uit de praktijk te horen. Ter afsluiting wonen de deelnemers een digitale Statenvergadering of oordeelsvormende vergadering bij.

Programma
De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten:
Bijeenkomst 1: Introductie en kennismaking.
Hoe wordt Nederland bestuurd en wat is daarin de plaats van de provincie? Daarnaast aandacht voor verkiezingen en politieke partijen.
Bijeenkomst 2: De provincie.
Hoe werkt de provincie, de besluitvorming binnen de provincie, beïnvloeden van de besluitvorming.
Bijeenkomst 3: Provinciale Staten
Taken en rollen van de Provinciale Staten, de instrumenten van een Statenlid, basiskennis provinciefinanciën, speeddaten met Statenleden.
Bijeenkomst 4: Overtuigend debatteren
Bijeenkomst 5:
Statenvergadering of oordeelsvormende vergadering bijwonen

Meer informatie
De 5 cursusdata zijn 23 maart, 30 maart, 13 april, 25 mei en 1 juni, 19.30 – 22.00 uur. De cursus wordt verzorgd door: ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat en is gratis.
Aanmelden en meer informatie via:: www.gelderland.nl/Evenementen/politiek-actief.