Jantje Beton Collecte Lochem

Lochem – Van maandag 8 t/m 13 maart 2021, is de Jantje Beton Collecte. Dan gaan ruim 40.000 vrijwilligers langs de deuren om geld op te halen zodat meer kinderen meer kunnen spelen. Ook Scouting De Witte Wieven doet mee, omdat 50% van de opbrengst naar onze eigen clubkas gaat.

De Covid-19 maatregelen hebben ook de club hard getroffen. Daarom is iedere euro welkom!

Geen kleingeld in huis? Geen probleem! U kunt nu ook doneren via de iDEAL QR code die aan de collectebus bevestigd is. 

Buitenspelen is super belangrijk, maar wordt steeds minder vanzelfsprekend. 

3 op de 10 kinderen spelen niet of slechts één keer per week buiten. Steeds meer kinderen kunnen niet lid worden van een club of jeugdvereniging. Deze kinderen zijn aangewezen op een speelplek in de buurt. Voor kinderen in kwetsbare speelposities is buitenspelen vaak onmogelijk. Terwijl spelen ontzettend belangrijk is voor ieder kind. Slootje springen, verstoppertje doen in de straat of buiten met vriendjes de wereld verkennen. De rol van scoutingclubs, jeugdverenigingen en leuke speeltuinen in de buurt wordt daarom steeds belangrijker. Het is daarom meer dan ooit hard nodig om geld op te halen. 

Alvast hartelijk dank voor uw donatie!