Gemeente Lochem ondersteunt haar winkeliers met shoprooster.nl

Lochem – Vanaf woensdag 3 maart a.s. mogen consumenten weer een bezoek brengen aan de niet-essentiële winkels, mits er aan een aantal voorwaarden wordt voldaan. Eén van deze voorwaarden is het maken van een shop-afspraak bij de betreffende winkel. Gemeente Lochem kiest ervoor om shoprooster.nl beschikbaar te stellen voor haar winkeliers: een eenvoudige online tool van het Lochemse bedrijf Home of Happy Brands, die winkelen op afspraak gemakkelijk maakt.

De Achterhoekse bedrijven Home of Happy Brands en MMProjects hebben de handen ineen geslagen op zoek naar een geschikte oplossing voor (kleine) winkeliers en het winkelbezoek op afspraak vanaf woensdag 3 maart. “Direct na de versoepelingen die dinsdagavond 23 februari jl. aangekondigd werden, zijn we gaan nadenken over de detailhandel en of wij samen een steentje konden bijdragen. Gelijk na de persconferentie bedachten we de oplossing en zijn we gaan schetsen. Diezelfde nacht was de demo klaar. Afgelopen weekend zijn de eerste versies al live gegaan.  Voor maar liefst 46 winkels en binnen 36 uur werden al 700 shopafspraken gemaakt!” aldus Bas Scholte in ‘t Hoff van Home of Happy Brands.

Shoprooster.nl is een eenvoudige online tool waarmee consumenten een winkelblok of een tijdslot kunnen reserveren bij een winkel naar keuze. Uiteraard wordt hierbij direct rekening gehouden met de richtlijnen die gelden vanaf woensdag 3 maart. Namelijk  4 uur van te voren een afspraak plannen en maximaal 2 bezoekers per verdieping.

De Gemeente besloot maandag 1 maart om de aansluiting op shoprooster.nl kosteloos beschikbaar te stellen voor alle winkeliers in haar gemeente. Wethouder Economie, Eric-Jan de Haan: “Op deze manier kunnen de ondernemers, die het al zwaar genoeg hebben, vanaf woensdag 3 maart direct focussen op de klanten in de winkel”. De online agenda staat voor hen klaar zonder dat zij ingewikkelde wijzigingen hoeven te doen aan hun website of webshop. Klanten kunnen online een afspraak inplannen bij de winkel die zij graag willen bezoeken. Geheel volgens de geldende richtlijnen. De ondernemer heeft direct inzicht in de agenda van zijn eigen winkel.

Een shop-afspraak bij één van de winkels in de Gemeente Lochem maakt u via gemeentelochem.shoprooster.nl. Kies daarbij eerst voor de betreffende plaats en vervolgens voor de winkel waar u een afspraak wilt maken. U ziet direct de beschikbare tijden en kunt online uw eigen afspraak maken die dan direct bij de winkel in de agenda komt te staan.

De aansluiting van alle winkels verloopt via de verschillende ondernemersverenigingen in de gemeente. Winkeliers die nog niet zijn aangesloten kunnen mailen naar info@shoprooster.nl