Scouting de Witte Wieven weer begonnen met opkomsten

Lochem – De Scouting de Witte Wieven is weer begonnen met opkomsten bij het clubhuis aan de Vordenseweg. Na anderhalve maand digitale opkomsten te hebben gehouden met de kinderen, mogen ze met de huidige regels weer samen activiteiten houden. Wat inhoud dat de opkomsten zo veel mogelijk buiten worden gehouden. Dat de activiteiten en spelen in kleine groepjes worden gedaan en natuurlijk de leiding op afstand blijft.

Maar wat waren de kinderen weer blij om elkaar te zien. Tijdens de eerste opkomst zijn zowel de welpen als de scouts gaan sleeën van de bulten op de crossbaan. Na een uurtje was het tijd om te warmen bij een kampvuur met een lekker warme beker chocomelk en wat iedereen gemist heeft een lekkere marshmallow roosteren boven het kampvuur.

Er zijn nog wel een aantal beperkingen waar ze zich aan moeten houden. De scouts (10 – 15 jaar) draaien op vrijdag avond opkomsten. Door de avondklok zijn die nu tot 20.15uur in plaats van 21.30uur, maar dat maakt de lol er niet minder om. De explorers (15 – 18 jaar) draaien ook weer op de vrijdagavond ingekort en zonder de 18 jarigen, die gaan zo af en toe digitaal meedoen. De welpen (6 – 10 jaar) draaien weer als vanouds op de zaterdagochtend tussen 10.00 en 12.00uur.