Gratis cursus “Politiek Actief” in Bronckhorst

Bronkhorst – De gemeente Bronckhorst organiseert in maart voor inwoners de gratis cursus “Politiek Actief”. De cursus start op 1 maart 2021. Vanwege de coronamaatregelen is dit een online cursus. Aanmelden kan tot en met 24 februari.

Voor wie?
Politiek Actief is bedoeld voor inwoners die meer willen weten over de gemeente(politiek), of die misschien zelf actief willen worden in de lokale politiek. “Wat doet de gemeente? Welke plek heeft de gemeente in het bestuur van Nederland? Hoe werkt de besluitvorming binnen de gemeente? Wat doet een raadslid?” Allemaal vragen waar deelnemers in deze cursus het antwoord op krijgen.

Stage lopen
De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten. Deelnemers aan de cursus ontvangen een certificaat en hebben de mogelijkheid om stage te lopen bij één van de fracties in onze gemeente. En als dat naar meer smaakt, kan de deelnemer politiek actief worden!

Programma                                      
Deze online cursus wordt gegeven op maandagen van 19:30 uur tot 22:00 uur. Hieronder een overzicht van de onderwerpen per bijeenkomst:

DatumOnderwerp
1 maartHoe werkt de gemeente?
8 maartHoe werkt de gemeenteraad?
15 maartLobbyen en speeddaten met fracties
22 maartTraining debatteren
29 maartFinanciën, nabespreken raadsvergadering en uitreiken certificaten

Aanmelden
Voor meer informatie en aanmelden kunnen inwoners terecht op www.bronckhorst.nl/politiekactief. Aanmelden kan tot en met 24 februari 2021. Er is plek voor maximaal 30 deelnemers.