Werkzaamheden aan N315 Doetinchem en Zelhem van 15-02 tot 12-03

Provincie Gelderland voert tussen 15 februari en 12 maart werkzaamheden uit op de N315 tussen Doetinchem-Zelhem. Deze werkzaamheden maken onderdeel uit van groot onderhoud aan de N315 tussen Doetinchem-Ruurlo om de verkeersveiligheid te verbeteren. Tijdens de werkzaamheden is de N315 afgesloten en wordt er ook gewerkt aan de kruispunten met Schovenweg, de Wassinkbrinkweg en de Heidenhoekweg. De rotonde met de Stikkenweg (N330 richting Halle) wordt verbreed. 

Verbreden van rotonde en kruispunten

De huidige rotonde van de N315 (Doetinchemseweg) met de N330 (Stikkenweg) is te krap voor grote voertuigen zoals vrachtwagens. De rotonde wordt breder zodat vrachtverkeer er makkelijker gebruik van kan maken. Verkeer dat over de N330 rijdt, kan via een bypass langs de rotonde N330/Stikkenweg rijden. Ook de kruispunten worden breder en veiliger gemaakt. 

Omleidingsroute

De N315 is tussen Doetinchem en Zelhem afgesloten voor doorgaand verkeer van maandag 15 februaritot en met uiterlijk vrijdag 12 maart 2021. De omleiding voor verkeer tussen Zelhem en Doetinchem loopt via de N330, N314 en N317 en staat met borden langs de weg aangegeven. Bestemmingsverkeer kan vanuit Doetinchem de N315 gebruiken tot aan de rotonde met de N330. 

Meer informatie

Op https://www.gelderland.nl/N315-Doetinchem-Ruurlo leest u meer over de werkzaamheden. Actuele afsluitingen en omleidingsroutes staan op www.bereikbaargelderland.nl.

Plan uw reis op tijd

Provincie Gelderland werkt samen met andere wegbeheerders aan een goed en veilig wegennet. Dit vergt regelmatig onderhoud en aanpassingen. Deze werkzaamheden veroorzaken altijd hinder voor de weggebruiker. Weggebruikers kunnen helpen om de overlast en drukte te verminderen door hun route goed te plannen, geen sluiproutes te gebruiken en aanwijzingen op borden én van verkeersregelaars op te volgen. Het wordt veiliger in het verkeer als alle deelnemers met hun volle aandacht bij de weg en andere weggebruikers zijn. Samen veilig van A naar Beter.