Go Ahead Eagles en gemeenten houden onlineFIFA21-toernooi in voorjaarsvakantie

Lochem – Jongeren uit de gemeente Lochem kunnen in de voorjaarsvakantie meedoen met een online FIFA2-toernooi. Ze kunnen hun digitale krachten meten met jongeren uit de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen.

Dankzij de samenwerking met Go Ahead Eagles en Home of esports is er een Playstation 5 te winnen en unieke Go Ahead Eagles prijzen. 

Geen wintersport, geen uitjes, niet gezellig met de groep iets ondernemen. De voorjaarsvakantie komt eraan, maar door de corona-maatregelen is er voor jongeren weinig om naar uit te kijken. De gemeente Voorst bedacht daarom een online activiteit voor jongeren vanaf 12 jaar. Dit idee heeft de gemeente voorgelegd aan Go Ahead Eagles, Home of esports en aan de andere gemeenten in de Stedendriehoek. 

Coronaproof
Zo is in korte tijd een event georganiseerd, met twee toernooien en een finaledag. En alles is coronaproof, want de deelnemers kunnen online, vanuit huis meedoen. Bert Groot Wesseldijk, wethouder sport en bewegen van de gemeente Lochem: “In het normale leven bieden samen sporten en bewegen een fantastische uitlaatklep. Het geeft energie en plezier. Dit online FIFA-toernooi is voor jongeren een leuk  alternatief om toch actief met elkaar in contact te komen in deze coronatijd.”

Algemeen directeur Jan Willem van Dop van Go AheadEagles: “Het is fantastisch om te zien dat dit FIFA-toernooi enthousiast is opgepakt door zeven gemeenten in en rond de Stedendriehoek, waar een groot deel van onze achterban woont.” 
“Gemeenten willen in deze tijd iets gaafs organiseren voor de jeugd,” vult Tjerk van der Maten aan. Hij is esportsmanager bij Home of esports. Met ons online platform kunnen we samen met GAE en de gemeentes de jeugd op een toffe manier online samenbrengen. 
Als het toernooi goed bevalt, willen GAE, de gemeenten en Home of esports het event elk jaar organiseren.

Programma
Deelname is gratis en voor alle jongeren van 12 jaar en ouder. We spelen met clubs en landenteams om het voor iedereen zo toegankelijk mogelijk te houden. De finalewordt gespeeld met de top 8 FIFA spelers van beide open toernooien. De winnaar van de finale gaat met een PS5 naar huis.


Jongeren die in één van de Stedendriehoekgemeenten wonen, kunnen zich vanaf vrijdag 12 februari 15.00 uur inschrijven via www.ga-eagles.nl/fifa-toernooi

De FIFA-toernooien vinden plaats op maandagmiddag 22 februari en woensdagmiddag 24 februari. De finale is op zaterdag 27 februari. Er is plek voor maximaal 128 jongeren per toernooidag. Totaal kunnen er dus maximaal 256 jongeren meedoen. Vol=vol.