VVV Lochem krijgt voorjaar 2021 inspiratiepunt

Lochem – De VVV Lochem werkt samen met Stichting Achterhoek Toerisme (STAT) al een tijdje aan de voorbereiding van een inspiratiepunt voor inwoners en toeristen. Dat komt in het onderkomen van de VVV aan de Markt 2 te Lochem. De verbouwing is begonnen en de bedoeling is om de deuren van het inspiratiepunt rond Pasen te openen.

In het inspiratiepunt staan beleving en inspiratie centraal. Op een interactieve manier beleven bezoekers optimaal wat er in de gemeente en de Achterhoek te beleven is. Met dit innovatieve concept kan de VVV haar gastheerschap nog beter uitdragen. Wethouder Eric-Jan de Haan: “De gedachte achter het inspiratiepunt is dat we bezoekers verleiden om de mooiste plekken in de gemeente bezoeken. We hopen dat ze daardoorlanger blijven, vaker terugkomen en hunervaringen delen met familie, vrienden en bekenden. Zo zetten we de gemeente Lochem steeds meer op de kaart!

Recreatie en toerisme zijn belangrijk voor Lochem

Recreatie en toerisme zijn vanouds belangrijke economische pijlers in de gemeente Lochem. Het streven is de tijden van vroeger te doen herleven. Op een manier die past bij de wensen en eisen van deze tijd, maar die leunt op een stevige basis. Dat is ook de basis van de visie op recreatie en toerisme (www.lochem.nl/cultuur-sport-vrijetijd/visie recreatie en toerisme). Een van de speerpunten daarin was het realiseren van een inspiratiepunt in de VVV. De gemeente helpt dan ook graag bij de realisatie. Dat doet ze door bij te dragen aan de kosten voor de inrichting en aan het toekomstbestendiger maken van het pand aan de Markt 2. 

Meer Achterhoekse inpiratiepunten

Onder leiding van STAT wordt ook in een aantal andere gemeentes in de Achterhoek aan vergelijkbare inspiratiepunten gewerkt. Uiteraard verschilt de exacte inhoud per gemeente. De eerste inspiratiepunten zijn pas geleden geopend. Benieuwd naar een impressie? Kijk dan naar de rondleidingen door de inspiratiepunten van Groenlo en Winterswijk. 

Winterswijk:

https://www.100procentwinterswijk.nl/ontdek-winterswijk/nieuws/eerste-achterhoek-vvv-inspiratiepunt-in-winterswijk

https://youtu.be/7aP2klLgru0

Groenlo:

https://m.facebook.com/GemeenteOostGelre/videos/inspiratiepunt-vvv-groenlo-geopend/224032155770188/