Stoomtreinrit maken in de kerstvakantie

Tussen Kerst en Oud & Nieuw organiseert Museum Buurtspoorweg sfeervolle winterritten met haar nostalgische stoomtrein. Op 26, 27, 29 en 30 december vertrekt de stoomtrein om 11:30 uur en om 14:00 uur vanaf station Haaksbergen voor een ritje Haaksbergen – Boekelo – Haaksbergen. Een rit duurt van vertrek tot terugkomst anderhalf uur. Daarnaast is de museumlocatie Haaksbergen deze dagen geopend van 10:30 uur tot 16:30 uur en kun je op je gemak het historische stationsgebouw, de indrukwekkende locomotievenloods en de ambachtelijke werkplaats bekijken. Tussendoor kun je op de perrons genieten van winterse lekkernijen. Wil jij er Tweede Kerstdag of de dagen daarna ook even lekker op uit? Kom dan een stoomtreinrit maken bij Museum Buurtspoorweg.

Verwarmde treinen
Buiten is het koud, maar binnen is het gezellig! Welkom bij Museum Buurtspoorweg. Speciaal voor deze winterritten kleden we het museum aan in stijl. Passende muziek, sfeervolle vuurkorven, warme chocolademelk en met een beetje geluk zelfs sneeuw; het ideale decor voor het maken van een nostalgische stoomtreinrit. Waan je in vroegere tijden en beleef samen met familie en vrienden een onvergetelijke dag. Koud hoef je het niet te hebben, want al de rijtuigen worden lekker verwarmd door middel van stoomverwarming.

Voor jong en oud
Een stoomtreinrit is een avontuur voor jong en oud. Wanneer de stationschef op zijn fluitje blaast en de chef trein het vertreksein geeft komt de stoomtrein met luid gesis op gang. Eenmaal onderweg kun je genieten van het prachtige Twentse landschap. Tijdens de stop op station Boekelo kun je in de museumloods diverse prachtige modelbanen bezichtigen. Kinderen vermaken zich met een leuke én educatieve speurtocht door het hele museum. Samen met Jack de stationskat gaan ze op pad om de boeiende geheimen van het lokaalspoor te ontdekken en beleven. Kortom, er is voor jong en oud veel te bewonderen én beleven bij Museum Buurtspoorweg.

Word Vriend van het museum
Nieuw in het assortiment is de Vriendenpas. Daarmee heb je een jaar lang gratis toegang tot het museum op rijdagen en kun je zoveel stoomtreinritten maken als je wilt. Daarnaast profiteer je met deze pas van leuke voordelen, want ze houden je op de hoogte met een leuke nieuwsbrief, je hoort als eerst wanneer er bijzondere evenementen worden georganiseerd én je krijgt een leuke korting in de museumwinkel en horeca. Juist in deze gekke tijd kan het museum nieuwe vrienden gebruiken. Met de aanschaf van een Vriendenpas help je hun bij het onderhouden én behouden van de prachtige geschiedenis die men zo graag levend wil houden. Je leest er alles over op www.museumbuurtspoorweg.nl/vriendenpas.

Ga je mee?
Treinkaartjes voor de winterritten zijn te boeken via www.museumbuurtspoorweg.nl. Hier vind je ook alle actuele informatie en de dienstregeling voor de winterritten.