Kasteel Doorwerth opnieuw kidsproof!

Afgelopen week was het zover – de online uitreiking van de Museumkids Awards 2021. En net als vorig jaar mag Kasteel Doorwerth zich in 2021 opnieuw Kidsproof Museum 2021 noemen. Dank aan alle museuminspecteurs die ons zo’n mooi cijfer hebben gegeven! We hopen ook in het komende jaar weer vele gezinnen te mogen verwelkomen.

De kastelen van Geldersch Landschap & Kasteelen worden ieder jaar bezocht door Museuminspecteurs. Dat zijn museumbezoekers in de leeftijd tot en met 12 jaar met een account op museumkids.nl, een initiatief van de Museumvereniging. Tijdens hun bezoek geven deze Museuminspecteurs een cijfer. Een museum dat van de kinderen een gemiddeld cijfer van 8 of hoger krijgt bij de einddatum van het seizoen mag zichzelf het jaar daarna Kidsproof-museum noemen. En dat mooie resultaat heeft kasteel Doorwerth voor 2021 opnieuw bereikt – in ook nog eens een bijzonder jaar! In totaal kregen 52 museum in Nederland het predicaat kidsproof.

Kom je ook naar Kasteel Doorwerth?

Toegang kasteel: Volwassenen: € 11,50, kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,00. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen én Museumkaarthouders gratis op vertoon van hun jaarkaart.

Adres: Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2b, 6865 ND Doorwerth

Reserveren voor het kasteelbezoek is verplicht en kan online via www.glk.nl/doorwerth

Kasteel Doorwerth

Kasteel Doorwerth is prachtig gelegen in de noordelijke uiterwaarden van de Rijn, tegen de beboste heuvels van de Veluwezoom. Het kasteel stamt uit de middeleeuwen en ontwikkelde zich in de loop van honderden jaren tot een imposant gebouwencomplex met hoofd- en voorburcht. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel ernstig beschadigd, maar dankzij een ingrijpende restauratie prijkt het nu weer in zijn 17de-eeuwse glorie. Een aantal vertrekken in het kasteel is ingericht als evocatief museum: u kunt daar de vroegere sfeer horen, zien en ruiken, een zinnenprikkelende ervaring. Verder zijn er exposities over de geschiedenis van het kasteel en de jacht en de bosbouw en Nederland. Tenslotte kunt u naar Museum Veluwezoom, waar 19de en 20ste eeuwse schilderkunst uit de omgeving van Oosterbeek getoond wordt. Op de stuwwal achter het kasteel ligt een afwisselend heuvellandschap met bossen, akkers en weilanden waar het heerlijk wandelen of fietsen is.

Bereikbaarheid:

Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2, 6865 ND Doorwerth. A50 Den Bosch – Arnhem, afslag N225 richting Oosterbeek. Bij stoplichten / restaurant Kievitsdel de borden kasteel Doorwerth volgen. Niet bereikbaar per openbaar vervoer!