Provincie Gelderland heeft de Groeiversneller Recreatie en Toerisme aangepast

corona

Provincie Gelderland heeft de Groeiversneller Recreatie en Toerisme aangepast. De Groeiversneller is een voucherprogramma ter ondersteuning van recreatieve en toeristische ondernemers in Gelderland, uitgevoerd door ontwikkelingsmaatschappij Oost NL. Aanleiding voor de aanpassing is omdat de recreatieve en toeristische sector zwaar onder druk staat vanwege COVID-19. De aanpassing van het programma maakt onderdeel uit van de COVID-19 steunmaatregelen van de provincie.

Eigen bijdrage wordt verlaagd
De Groeiversneller biedt de ondernemers die willen vernieuwen mogelijk ondersteuning met kennis, netwerk en geld. Dit voucherprogramma, mogelijk gemaakt door provincie Gelderland, is bedoeld voor de kleine en middelgrote recreatieve of toeristische ondernemer. De huidige voucherregeling is voor de vernieuwing van de bedrijfsvoering aangepast. Zodanig dat de eigen bijdrage van ondernemers wordt verlaagd en de regeling ook van toepassing wordt op ondernemers die hun bedrijfsstrategie willen aanpassen als gevolg van de COVID-19 crisis.

In aanmerking komen
Ondernemers kunnen in aanmerking komen om één van de volgende doelen te bereiken:

  • Versterking van uw onderneming door het laten uitwerken van een actuele, nieuwe en kwalitatieve groeistrategie;
  • Praktische vernieuwingen doorvoeren met behulp van doelgroep analyses, marketingstrategie of bestemmingsmanagement;
  • Versterking van uw onderneming door het verbreden van het aanbod voor meer doelgroepen dan uw huidige;
  • Productontwikkeling die aansluit bij de Gelderse thematische verhaallijnen ‘Kastelen en buitenplaatsen’, ‘Romeinen’ of ‘Hanze’;
  • NIEUW: Het laten uitwerken van een strategie voor de heropbouw van uw onderneming als gevolg van de Covid-19 crisis.

De omvang van een voucher Recreatie en Toerisme is minimaal €1.000,- en maximaal €5.000,- (excl. btw). Voorwaarde hierbij is wel dat u 20% van de gemaakte kosten zelf betaalt. De eigen bijdrage was voorheen 50%, maar dit is in het kader van de provinciale COVID-19 steunmaatregelen verlaagd.

Aanvragen

Het aanvragen van een voucher loopt via Oost NL. Een business developer van Oost NL gaat vervolgens met u in gesprek om te kijken u in aanmerking komt voor een voucher. N.B. Er is een beperkt aantal vouchers beschikbaar. De aanvragen worden behandeld in volgorde van binnenkomst.

Provincie Gelderland werkt er aan om de Gelderse economie en samenleving uit de coronacrisis te helpen. We doen dat in deze fase van de crisis met een bedrag van 50 miljoen Euro. Daarnaast werken we aan een herstelprogramma. Dat programma bestaat uit een pakket aan maatregelen om alle sectoren en organisaties te ondersteunen, die van groot belang zijn voor Gelderland.