Lochemse kunstenares in finale Kunstbende

Beau Toebes links op de foto. Foto's: Jimmy Israel

Lochem – Op zondag 25 oktober jl. vond de Gelderse voorronde van Kunstbende plaats in Doornroosje, Nijmegen. Beau Toebes (17) maakte indruk op de jury met haar schilderij ‘Inhumane’ en tekening ‘Psilocybin’. Het thema van het schilderij is de eerste ontmoeting tussen mens en dier en het weerspiegelen van het dier in het mens doordat het mens een ‘dierlijke’ daad (inhumane act) heeft begaan. In de tekening zie je de eenwording met de natuur via een connectie met paddenstoelen en een onderbewuste staat van zijn.

Op 7 en 8 november mag Beau Gelderland vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale in de Westergas, Amsterdam. Als zij hier ook de eerste plaats weet te behalen wordt ze gecoached en mag ze haar werk exposeren in het Stedelijk Museum Amsterdam.
De voorronde vond plaats via een livestream in Doornroosje te Nijmegen. Ondanks de nieuwe maatregelen toch een inspirerende ontlading voor de jongeren in deze moeilijke coronatijd en een manier om positiviteit over te brengen naar elkaar en anderen.
Kunstbende is hét podium voor talent van 13 t/m 18 jaar. Iedere jongere kan meedoen aan workshops om zichzelf creatief te ontwikkelen. Via voorrondes in elke provincie stromen de eersteprijswinnaars door naar het Kunstbende Young Creators Festival. Daarna worden de nummers één van het festival een jaar lang door een persoonlijke coach klaargestoomd voor een optreden op een groot podium, van Mysteryland, Oerol en Zwarte Cross tot het Stedelijk Museum Amsterdam.