Wordt jij cyberagent? Burgemeester werft jonge cyber agenten om te leren over online gevaren

Lochem – Online gamen. Veel kinderen doen dat, of zitten op sociale media. Maar gevaren liggen op de loer. Denk aan phishing, gehackt worden of werving van geldezels. Maar hoe herken je of iets goed of slecht is? Gemeente Lochem heeft zich bij de game HackShield aangesloten. Om cybercriminaliteit aan te pakken en kinderen weerbaarder te maken.

Wat is HackShield?
HackShield is een spannende game waarin je alles leert over cyberveiligheid. Je lost puzzels op, beantwoordt vragen en verzamelt Shields. Dit is de Basistraining van HackShield. Hierna mag je jezelf cyber agent noemen. Met deze kennis kun je ook je vader, moeder, opa of oma beschermen als ze online zijn. Want ook zij kennen niet altijd de gevaren van internet. Kinderen kunnen een jaar lang meedoen.

Quests
De kinderen krijgen regelmatig Quests. Korte doe-opdrachten over cyberveilige onderwerpen. Zoals wachtwoorden, phishing en auteursrechten. De kinderen kunnen deze samen met hun (groot)ouders spelen. Naast extra kennis levert het extra Shields en punten op.

Filmpje
“Beste kinderen, wij hebben jou nodig om samen slimmer te worden tegen boeven op internet”! Is dan ook de oproep van burgemeester Sebastiaan van ’t Erve en jeugdagent Kevin Wiggers. Dit is te zien in een filmpje dat zij maakten voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar.

Burgemeester huldigt de beste spelers
Burgemeester van ’t Erve: “Ik hoop dat veel kinderen uit de gemeente HackShield gaan spelen. En dat zij junior cyber agents van gemeente Lochem worden. Woensdagmiddag 17 februari huldig ik samen met de jeugdagent de beste spelers”.

Ik wil cyber agent van de gemeente Lochem worden, hoe word ik dat?
Lijkt het je wat om cyber agent van gemeente Lochem te worden? Meld je aan op https://joinhackshield.nl/register. Je kan HackShield spelen op een laptop of computer via www.joinhackshield.nl. En op een tablet en smartphone door de app te downloaden. Vul in dat je meedoet voor gemeente Lochem en maak kans op mooie prijzen. Zoals mooie Shields die je opspeldt, zodat je te herkennen bent als cyber agent. Of uitleg geven aan de burgemeester.

Meedoen is gratis
HackShield is gratis. HackShield is in 2018 opgericht door Flavour en KraBé Academy. Met als doel een cyberveilige generatie helpen creëren. Ze krijgen hierbij hulp van onder andere de Rabobank, de landelijke politie, ECP, SIDN en TNO. Flavour maakte ook een interactief lespakket over cyberveiligheid. Kinderen kunnen met het doorlopen van de lessen ook punten verzamelen voor HackSheild. De scholen hebben hierover informatie ontvangen.

Meer informatie
Meer info of vragen? Stuur een e-mail aan hackshield@lochem.nl