Herdenken en ontmoeten op Lichtjesavond Laorne

Laren – Zondagavond 1 november 2020 vindt op de Algemene begraafplaats de zesde Lichtjesavond Laorne plaats. Iedereen is tussen 16:30 en 18:30 uur van harte welkom om overledenen te herdenken of om anderen bij te staan die iemand hebben verloren aan de dood.

Ieder kan dit op zijn of haar manier doen met ruimte voor ontmoeting en stilte. De hoofdpaden van de begraafplaats worden sfeervol verlicht met lantaarns. Bij de entree aan de Dennenweg ontvangen de bezoekers een lichtje dat op een graf of een centraal punt geplaatst kan worden. Daarnaast zijn er gedenktakken, waar kaartjes, geschreven door de bezoekers, opgehangen worden.

Uiteraard wordt er rekening gehouden met de regels omtrent COVID-19. Op verschillende plaatsen op de begraafplaats dragen Larenaren een zelf gekozen of zelfgeschreven gedicht voor. Sing It uit Laren brengt toepasselijke liederen ten gehore.

De Lichtjesavond wordt georganiseerd door de Stichting Lichtjesavond Laorne in samenwerking met een groep van ruim 50 vrijwilligers die verschillende taken en verantwoordelijkheden hebben. Om de Lichtjesavond financieel rond te krijgen is de stichting afhankelijk van donateurs en sponsoren. Elke vrije gift is van harte welkom! Rekeningnummer: NL81 ASNB 0709 2047 28, t.a.v. mevr. Y. De Kruijff. Ook is het mogelijk om vriend te worden van de Lichtjesavond en een vrij bedrag per jaar te doneren. Aanmelden kan via vrienden@lichtjesavondlaorne.nl.
Voor meer informatie, het programma en actueel nieuws:
Facebook: www.facebook.com/lichtjesavondlaorne