September 1944 wandeling rondom kasteel Doorwerth  

Doorwerth – Tijdens de slag om Arnhem en daarna is rond Kasteel Doorwerth en in haar omgeving ook zwaar gevochten. Een kasteelgids loopt met de geïnteresseerden langs opmerkelijke plekken uit de strijd en vertelt het verhaal aan de hand van foto’s en ooggetuigenverslagen.
Zondagen 6, 13, 20 en 27 september en 4, 11 en 18 oktober.

Duur: de rondleiding duurt ongeveer 5 kwartier, ervoor of erna kunt u op eigen gelegenheid het kasteel bezoeken, mits u een tijdticket heeft gereserveerd.

Prijs: € 4,50 voor volwassenen en € 3,50 voor kinderen t/m 18 jaar.(exclusief kasteelbezoek). Reserveren is verplicht.

Het kasteelbezoek is gratis indien u beschikt over een museumkaart of donateurspas, de entreeprijs bedraagt € 11,50 voor volwassenen en € 5,00 voor kinderen t/m 18 jaar. Let op! U dient een tijdticket te reserveren.

Reserveren voor de begeleide wandeling is verplicht en kan via www.glk.nl/doorwerth

Kasteel Doorwerth

Kasteel Doorwerth is een stoer Middeleeuws kasteel, prachtig gelegen in de noordelijke uiterwaarden van de Rijn aan de rand van de Veluwezoom. Het kasteel stamt uit de middeleeuwen en ontwikkelde zich in de loop van honderden jaren tot een imposant gebouwencomplex met hoofd- en voorburcht. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel ernstig beschadigd, maar dankzij een ingrijpende restauratie prijkt het nu weer in zijn 17de-eeuwse glorie. Een aantal vertrekken in het kasteel is ingericht in oude stijl: je kunt daar de vroegere sfeer horen, zien en ruiken. Verder zijn er exposities over de geschiedenis van het kasteel en de jacht en de bosbouw en Nederland. Op de stuwwal achter het kasteel ligt een afwisselend heuvellandschap met bossen, akkers en weilanden waar het heerlijk wandelen of fietsen is.

Bereikbaarheid:

Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2, 6865 ND Doorwerth
A50 Den Bosch – Arnhem, afslag N225 richting Oosterbeek. Bij stoplichten / restaurant Kievitsdel de borden kasteel Doorwerth volgen.

Niet bereikbaar per openbaar vervoer!