De gemeenteraad vergadert weer in het gemeentehuis

Lochem – Vanaf de Politieke Avond van 7 september 2020 zal de gemeenteraad weer in het gemeentehuis vergaderen. De inrichting van het gebouw is aangepast zodat dit op een veilige manier mogelijk is. Ook kunt u weer meespreken bij een tafelgesprek. De mogelijkheden om schriftelijk of vanuit huis mee te spreken blijven bestaan. Bij de hele Politieke Avond (dus het vragenhalfuur, de tafelgesprekken en de raadsvergadering) is helaas geen plek voor publiek. De vergaderingen zijn daarom (bijna) allemaal live en achteraf te bekijken op www.lochem.nl/politiekeavond.

De agenda van de Politieke Avond blijft hetzelfde als voor de zomer: om 19.00 uur beginnen we met het vragenhalfuur. Daarna zijn er twee rondes met tafelgesprekken om 19.45 uur en 20.45 uur. De avond sluit af met een raadsvergadering die begint om 21.45 uur. Om de zalen te reinigen en ventileren, zitten er wel meer pauzes in de avond. Kijk op www.lochem.nl/politiekeavond voor de complete agenda’s en de precieze tijden.

Het meespreken bij tafelgesprekken blijft mogelijk. Dit kan vanaf nu op drie manieren:
1. U kunt tijdens het tafelgesprek in het gemeentehuis meespreken. U moet zich hiervoor aanmelden bij de griffie via het aanmeldformulier dat is te vinden op www.lochem.nl/politiekeavond of door te bellen naar (0573) 289 222. Aanmelden kan t/m de donderdag voor de Politieke Avond. Bij het inspreken staat de veiligheid voorop: de plek wordt tussen de verschillende insprekers steeds schoongemaakt en u zit op minimaal 1,5 meter afstand van de raadsleden.
2. Ten tweede blijft het mogelijk met uw computer of tablet live mee te spreken tijdens het tafelgesprek. Ook hiervoor kunt u zich aanmelden bij de griffie zoals hierboven staat aangegeven.
3. Daarnaast is het mogelijk uw bijdrage schriftelijk met de raad te delen. Dit kan uiterlijk de donderdag vóór de Politieke Avond. Uw bijdrage voegen we toe aan de vergaderstukken. De raadsleden kunnen dan voor de vergadering kennis nemen van uw standpunt. U kunt uw bijdrage mailen naar: griffie@lochem.nl of per post versturen naar: Gemeente Lochem, t.a.v. De Griffie, Postbus 17, 7240 AA Lochem. Houdt u er wel rekening mee dat het verwerken van de post enkele dagen kan duren. We raden daarom aan uw bijdrage te versturen per e-mail.