Woonzorgcentrum Gudula start dagvoorziening in ‘t Ruempol in Laren

Laren – Woonzorgcentrum Gudula start vanaf 17 augustus a.s. met een dagvoorziening in woonzorgcomplex ’t Ruempol in Laren. De dagvoorziening is voorlopig wekelijks op maandag en donderdag geopend.

Behoefte

Ouderen willen zo lang mogelijk thuis blijven wonen in hun eigen omgeving. Soms wordt dit bemoeilijkt door lichamelijke en/of geestelijke achteruitgang, hetgeen voor een partner en/of mantelzorger zwaar kan zijn. Ondanks de achteruitgang heeft juist ook deze doelgroep behoefte aan sociale contacten en zinvolle besteding. Tegelijkertijd helpt het mantelzorgers ontlasten zodat zij deze belangrijke en gewaardeerde rol langer vol kunnen houden.

Doelgroep en functie

De dagvoorziening in ‘t Ruempol is bestemd voor ouderen met lichamelijke en/of geestelijke achteruitgang, die in het bezit zijn van een WMO-indicatie. Dagbesteding geeft structuur aan de dag en ondersteunt in het behoud van zelfstandigheid. Daarnaast biedt het ouderen de kans om met gelijkgestemden op een leuke en ontspannen manier de dag door te komen. Alle activiteiten tijdens de dagbesteding worden begeleid door ervaren zorgondersteuners en begeleiders welzijn en activiteiten met ondersteuning van enthousiaste vrijwilligers.

Informatie en aanmelden

Geïnteresseerden in deze nieuwe dagvoorziening in Laren kunnen te allen tijde contact opnemen met een van de maatschappelijk werkers van Zorggroep Sint Maarten via 088 – 000 52 00.