Lochem organiseert ‘Beste Buur-verkiezing’ 2020

Beste Buren van het afgelopen jaar, vlnr Sebastiaan van ’t Erve, Arjan Klein Hazebroek en Hanneke Westland

Lochem – Kent u iemand die volgens u een grote bijdrage levert aan de sfeer in de buurt? Een buurman of buurvrouw die veel voor u en anderen doet? Iemand in de buurt die altijd een oogje in het zeil houdt en die altijd vriendelijk is tegen de spelende kinderen in de straat? Een man of vrouw die achter de schermen keihard werkt om het jaarlijkse straatfeest te organiseren? Nomineer hem of haar dan voor de verkiezing Beste Buur!

Uit de genomineerden kiest een onafhankelijke jury diegene die het mooiste voorbeeld is van een buur die iedereen zich zou wensen. Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve zet deze ‘Beste Buur’ in het zonnetje op 26 september.

Hoe kunt u iemand nomineren?
Ga vóór 11 september naar www.goedeburenlochem.nl en klik op ik nomineer een buur. Zo komt u in het nominatieformulier. Voorwaarde voor nominatie is dat de genomineerde in de gemeente Lochem woont.

Waarom de verkiezing van de Beste Buur?
Lochem wil graag op een positieve manier de relatie tussen buren en buurtgenoten onder de aandacht brengen. Buren maken soms ruzie met elkaar maar buren kunnen ook heel veel doen om op een prettige manier met elkaar om te gaan. Je hoeft niet de Beste Buur te zijn om toch de relatie met je buren goed te houden. Je kunt al veel ergernissen voorkomen door op kleine dingen te letten, bijvoorbeeld door kennis te maken met de buren wanneer je in een nieuwe buurt komt wonen. Als de buren zien dat je rekening met ze houdt, zullen ze ook eerder rekening met jou houden. En laat van tevoren even weten wanneer je een feestje geeft of wanneer je gaat verbouwen. Zet af en toe de geleegde afvalcontainer van de buren bij hun woning terug. Ruim de poep van je huisdier op.

Meer tips vind je op www.goedeburenlochem.nl
Wat doet GoedBuren?

Soms kom je er niet uit met je buren. Je ergert je bijvoorbeeld aan lawaai of stank of rommel van de buren. Je zou wel willen maar het lukt je niet om het met ze te bespreken. In zo’n geval kun je GoedeBuren om hulp vragen. De mensen van GoedeBuren luisteren naar u en denken met u mee over mogelijke oplossingen. Ze adviseren over praktische oplossingen en juridische mogelijkheden. Ze denken met u mee als u met de buren in gesprek wil gaan. Ze brengen u zo nodig in contact met de juiste instanties.
Als u in gesprek wil gaan met de buren maar daar hulp bij wilt, kan GoedeBuren ook voor u bemiddelen. Mensen van GoedeBuren luisteren dan naar alle partijen en organiseren een gezamenlijk gesprek waarin ze naar oplossingen zoeken.
Meer weten? Kijk op www.goedeburenlochem.nl