Nachtvlinders kijken vanuit je luie stoel

Zutphen – Voor de vierde keer zal IVN Zutphen meedoen aan de Nationale Nachtvlindernacht van de vlinderstichting. Dit jaar vindt deze nachtvlinderinventarisatie plaats op vrijdag 19 juni. Nachtvlinders zijn normaal gesproken niet zo gemakkelijk te zien en dus moeten ze gelokt worden. Dat gebeurt met speciale lampen. Dan wordt opeens zichtbaar hoeveel verschillende nachtvlinders er voorkomen. In Nederland zijn dat er meer dan 2000.

Normaal gesproken is de Nachtvlindernacht een buitenactiviteit waarbij bezoekers welkom zijn. In verband met de 1,5 m maatregel is er voor gekozen om dit jaar de activiteit via een live stream op YouTube uit te zenden. Op deze manier kunt u live en na afloop via computer of smartphone meekijken. Tijdens deze livestream krijgt u mooie beelden van de nachtvlinders die het laken bezoeken te zien. Daarnaast krijgt u meer uitleg en informatie over nachtvlinders en het lokken ervan. Ook is het mogelijk om via de chatfunctie in YouTube vragen te stellen.
Kruip 19 juni achter de laptop of smartphone en kijk live mee welke bijzondere nachtvlinders we dit jaar gaan zien. Vanaf 21.00 uur zal de livestream starten via YouTube: https://youtu.be/Xvxe6INvdD8
Achteraf kunt u deze livestream ook rustig op een ander moment terugkijken via het YouTube kanaal van Hilco Huizing. De activiteit is vanzelfsprekend gratis te volgen, een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie aan IVN Zutphen wordt op prijs gesteld. Bankrekening (Triodos): NL19 TRIO 0338 5780 99, ten name van: IVN afd. Zutphen.