Kasteel Doorwerth opent haar poorten!

Doorwerth – De mooie landhuizen en kastelen die Gelderland rijk is gaan hun deuren weer openen. Ook op Kasteel Doorwerth is hard gewerkt om een prettig en veilig bezoek mogelijk te maken. Vanaf 6 juni ben je van donderdag t/m zondag van harte welkom om een kijkje te komen nemen achter de kasteelmuren.

Kasteel Doorwerth opent haar blauwe poort op zaterdag 6 juni. Het kasteelteam verwelkomt graag de bezoekers weer die ze zolang hebben moeten missen. Het bezoek is anders, maar niet minder spannend. Met de vooraf online gereserveerde tickets op zak bereik je via de oprijlaan de parkeerplaats voor de auto of voor de fiets. Voor het kasteelbezoek loop je naar de binnenhof voorbij de eeuwenoude Acacia en wacht je bij het ontvangstbord en de klok voor de brug. Hier word je door een gastheer of gastvrouw van het kasteel opgehaald op het tijdstip dat op jouw ticket staat vermeld.

In het kasteel is een aangepaste looproute gemaakt die je door de ingerichte vertrekken, muurtrappen, de expositiezalen met de geschiedenis van het kasteel, de jacht en de bosbouw en de tentoonstelling van museum Veluwezoom voert. Na 174 treden kom je via de gewelven terecht in de kasteelwinkel en bij de gevangenis. Voorafgaand aan je tijdslot of na het kasteelbezoek is er de mogelijkheid om te genieten van een wandeling rond het kasteel, in de moestuin of naar Landgoed de Duno. Ook kun je met het hele gezin spelen op de speelplaats en is het aangenaam genieten op het terras van Kasteelcafé de Zalmen.

Om drukte te spreiden en de veiligheid van bezoekers en medewerkers te garanderen, moet iedereen vooraf een datum en tijdslot reserveren. Dit geldt ook voor bezoekers met een donateurspas, Museumkaart of een ander geldig toegangsbewijs. Per dag is er slechts een beperkt aantal tickets verkrijgbaar. Tickets voor het kasteel zijn verkrijgbaar via www.glk.nl/doorwerth.

Bij gezondheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging (tot 38 graden Celsius) of koorts kun je het kasteel helaas niet bezoeken.

Kasteel Doorwerth opent haar poorten vanaf zaterdag 6 juni op donderdag t/m zondag tussen 11.00 – 17.00 uur. Entree: volwassene € 11,50, 4 t/m 18 jaar € 5,00. Donateurs en museumkaarthouders gratis. Reserveren noodzakelijk: www.glk.nl/doorwerth.
Kasteelcafé de Zalmen is elke dag geopend tussen 10.00 en 17.00 uur


Kasteel Doorwerth is prachtig gelegen in de noordelijke uiterwaarden van de Rijn, tegen de beboste heuvels van de Veluwezoom. Het kasteel stamt uit de middeleeuwen en ontwikkelde zich in de loop van honderden jaren tot een imposant gebouwencomplex met hoofd- en voorburcht. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel ernstig beschadigd, maar dankzij een ingrijpende restauratie prijkt het nu weer in zijn 17de-eeuwse glorie. Een aantal vertrekken in het kasteel is ingericht als evocatief museum: u kunt daar de vroegere sfeer horen, zien en ruiken, een zinnenprikkelende ervaring. Verder zijn er exposities over de geschiedenis van het kasteel en de jacht en de bosbouw en Nederland. Tenslotte kunt u naar Museum Veluwezoom, waar 19de- en 20ste eeuwse schilderkunst uit de omgeving van Oosterbeek getoond wordt. Op de stuwwal achter het kasteel ligt een afwisselend heuvellandschap met bossen, akkers en weilanden waar het heerlijk wandelen of fietsen is.