SFB op Nationale Balkon Beweegdag in Ruurlo actief

Ruurlo – Op vrijdag 29 mei was landelijk de eerste editie van de Nationale Balkon Beweegdag op initiatief van het Nationaal Ouderenfonds van start gegaan en de Sport Federatie Berkelland (SFB) deed hier natuurlijk aan mee.

Het was de bedoeling om zoveel mogelijk ouderen op deze dag om 11.00 uur in beweging te krijgen en dat is goed gelukt bij het seniorenappartementencomplex het Hemminkhof in Ruurlo. Zowel op de balkons als op stoelen op de parkeerplaats deden zo’n 31 bewoners en ouderen uit de buurt mee met de leuke oefeningen van de SFB. Het enthousiasme van de deelnemers spatte er vanaf.

De bewoners van het Hemminkhof hadden hun balkons versierd met slingers en ballonnen en zelfs een zelfgemaakte vlag ontbrak niet. Met een kopje koffie in de hand genoten de deelnemers eerst van de prachtige muziek en het heerlijke zonnetje. Ondertussen werd er door sommige mensen al een klein dansje gedaan op hun eigen galerij. Om 11.00 uur werd er gestart met de warming-up op de ‘klompendans’ en ‘van voor, naar achter, van links, naar rechts’. Daarna werd er een gevarieerde training aangeboden, met arm- en beenoefeningen en balansoefeningen. Tussendoor werd er op gepaste afstand met elkaar geproost met een flesje water en onder het genot van het liedje ‘ein Prosit’. De beweegtraining eindigde met een welverdiende cooling-down. Daarna ging deel 2 van start. Er werd een variant op het spelletje ‘petje op, petje af’ gespeeld, namelijk ‘paraplu open, paraplu dicht’. Na 25 vragen kwam de beslissende vraag, waardoor er 1 winnaar over bleef. Dit was zeker voor herhaling vatbaar volgens de deelnemers.

Kijk voor de foto’s op www.sportfederatieberkelland.nl