Activity Square op Sportpark De Elze per direct dicht

Lochem – De Activity Square op Sportpark De Elze, aan de De Elzelaan in Lochem, is per direct dicht. De kans is te groot dat vooral jongeren hier blijven samenkomen, waarbij zij zich niet aan de 1,5 meter afstand houden. Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve diende daarom een verzoek tot sluiting in bij de voorzitter van de Veiligheidsregio “Het is met pijn in het hart, maar gezondheid gaat voor alles”.

De Activity Square is de eerste openbare plek in de gemeente Lochem die verboden terrein wordt. De handhavers van de gemeente zijn veelvuldig op pad om te bekijken of mensen zich aan de geldende regels houden. Dat doen zij ook tijdens de Paasdagen. Gelukkig gaat dit op de meeste plekken erg goed. Maar nu na meerdere controles blijkt dat op deze plek teveel mensen samen zijn, te dicht op elkaar, gaat deze plek dus dicht.

Voor iedereen geldt: blijf zoveel mogelijk thuis
Burgemeester Van ’t Erve snapt dat mensen naar buiten willen, zeker met dit mooie weer. “Mijn boodschap is duidelijk: Voor iedereen in Nederland geldt: blijf zoveel mogelijk thuis. Werk thuis indien mogelijk en ga alleen naar buiten als dat nodig is. Blijf op 1,5 meter afstand van anderen, behalve binnen uw gezin of huishouden. En als je naar buiten gaat: ga zoveel mogelijk alleen op pad. Ook met de Paasdagen zijn onze handhavers op pad om toe te zien op de naleving van deze regels”.

Hou vol!
“De impact van het coronavirus op ons dagelijks leven is groot. Maar we moeten nu echt volhouden en ons aan de regels houden. Dat doe je niet alleen voor jezelf, maar ook voor een ander. Als we nu verslappen, dan is de kans groot dat we alle winst die we nu geboekt hebben in de strijd tegen het virus, teniet doen. We moeten dit samen doen!, aldus Van ‘t Erve”.