Eerste inwoner gemeente Lochem positief getest op coronavirus

Lochem – Bij een inwoner van de gemeente Lochem is besmetting met het coronavirus (COVID-19) vastgesteld.

Bij een besmetting onderzoekt de GGD Noord- en Oost-Gelderland met wie de patiënt contact heeft gehad. De GGD wijst deze mensen op het belang van een goede hygiëne en adviseert hen thuis blijven bij klachten. De GGD test alleen nog mensen uit kwetsbare groepen die meer risico hebben op een ernstig verloop van de ziekte.

Burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve “Helaas komt deze mededeling niet als een verrassing. Ik hield er al rekening mee omdat we vanwege het aangepaste testbeleid van de GGD niet weten hoeveel mensen uit onze gemeente werkelijk besmet zijn. Ik wens daarom alle inwoners die nu te maken hebben met de verschijnselen van dit coronavirus heel veel sterkte. Het maakt des te meer duidelijk hoe belangrijk het is dat we allemaal de instructies en adviezen van het RIVM opvolgen. Het vraagt veel van ons allemaal dat realiseer ik mij heel goed. Alleen zo kunnen we verdere verspreiding beperken.”

Wat kunt u zelf doen?
De belangrijkste maatregelen die u zelf kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn:
• was uw handen regelmatig en goed,
• hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog,
• gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik meteen weg,
• Geef geen hand.

Vragen en informatie
Kijk op de website van de rijksoverheid www.rijksoverheid.nl/coronavirus of de website van het RIVM www.rivm.nl voor alle vragen en actueel nieuws.

Heeft u hierna nog een vraag?
Bel dan de landelijke informatielijn van de overheid: 0800 1351.