Provincie Gelderland vaart mee met Canal Parade Amsterdam

Provincie Gelderland vaart zaterdag 1 augustus mee in de feestelijke botenparade van Pride Amsterdam. Dat heeft de organisatie van de Canal Parade vandaag bekend gemaakt. Door mee te varen wil het provinciebestuur onderstrepen dat iedereen in Gelderland zichzelf moet kunnen zijn. Er zijn plekken beschikbaar voor Gelderlanders die mee willen varen.

De provincie wil namelijk meer dan zichzelf als ‘inclusieve’ werkgever op de kaart zetten.

Gedeputeerde Jan Markink: “We willen Gelderlanders met een andere seksuele of genderidentiteit hun verhaal laten vertellen. Want als het persoonlijk wordt, ontstaat er vaak meer begrip en acceptatie.”

Bijzondere verhalen

“Het zullen vrolijke verhalen zijn, en ook minder vrolijke. Het meevaren wordt een feestje, maar wel met een serieuze kant,” aldus Markink. Ook mensen die zich met succes voor de veiligheid en acceptatie van LHBTI+’ers hebben ingezet, maken kans op een plek aan boord. Aandacht voor hun verhaal kan anderen inspireren, aldus de provincie.

De provincie Gelderland heeft een gezamenlijke boot met de provincies Noord-Holland en Limburg. Het is voor het eerst dat er provincies meevaren in de bekende botenparade, die dit jaar voor de 25ste keer wordt georganiseerd.

Aanmelden begin maart

Begin maart maken de drie provincies hun plannen bekend. Dan wordt ook duidelijk waar en wanneer Gelderse LHBTI+’ers zich kunnen melden om mee te varen. Wie nu al vragen heeft kan mailen naar regenboog@gelderland.nl.

Pride Amsterdam vraagt jaarlijks aandacht voor de rechten en acceptatie van lesbiennes, homo- en biseksuelen, transgenders en interseksuelen. Het evenement vindt plaats van zaterdag 25 juli tot en met zondag 2 augustus.