Ontmoetingsmiddag rond Venuskunst in Almen

Almen – De Protestantse Gemeente van Almen organiseert op dinsdag 11 februari een ontmoetingsmiddag rond Venuskunst. In voorchristelijke tijden voelde de mens ontzag voor de cyclus van geboorte, leven, dood en wedergeboorte. Men zag het om zich heen, men zag het zich voltrekken in de natuur. Dat is terug te zien in de zogenaamde Venuskunst: niet-realistische beeldjes van vrouwen vol symboliek.

Deze middag neemt kerkelijk werker Dineke van Oort de belangstellenden mee op een ontdekkingsreis langs de Venusbeeldjes van duizenden jaren geleden, tot de (Zwarte) Madonna’s van nu. De verzameling die zij heeft opgebouwd blijkt een grove samenvatting van de ontwikkeling en vormt de leidraad voor haar verhaal. Er is ruimte voor vragen en onderling gesprek over het thema. De bijeenkomst begint om 15.00 uur en wordt gehouden in Ons Huis, tegenover de kerk.
Aan deelname zijn geen kosten verbonden.