Verzetsmuseum op wielen in Borculo

Foto: Vetzetsmuseum

Borculo – Vanaf maandag 10 februari is het Verzetsmuseum op wielen open voor bezoekers. Ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding zijn er allerlei gratis activiteiten georganiseerd door de Oranjeverenigingen uit Borculo, Gelselaar, Geesteren en Haarlo. Waaronder het Verzetsmuseum op wielen.

In de vrachtwagen ga je terug naar het jaar 1940: Nederland is bezet door nazi-Duitsland. In vier verschillende huizen ga je op zoek naar voorwerpen, foto’s, documenten en de daarbij behorende verhalen. Zo ontdek je de waargebeurde oorlogsverhalen van de Joodse vluchteling Eva, het Nederlandse NSB-meisje Nelly, Jan met ouders in het verzet en Henk uit een alledaags gezin.

Op een aantrekkelijke manier krijg je inkijk wat er in Nederland tijdens de oorlog is gebeurd. In groepen van 16 personen ga je 80 jaar terug in de tijd. Overdag zijn er scholen uit de regio ingedeeld. Deelnemende scholen zijn hiervoor uitgenodigd en hebben een planning ontvangen. Om 18.30 en om 19.45 is de trailer ieder avond open voor regulier publiek.

De trailer is van maandag 10 februari tot en met vrijdag 14 februari te bezoeken bij het gebouw van Volharding. Een rondleiding duurt ongeveer 1 uur en 15 minuten. Toegang is gratis.