Speeddaten voor senioren

Warnsveld – Zondagmiddag 9 februari kunnen alleenstaande senioren (±63-75 jaar) elkaar ontmoeten tijdens een speeddate bij restaurant De Pauw. “Een speeddate is niet zo gebruikelijk in deze leeftijdsgroep”, zegt Getty Schepers, matchmaker van relatiebureau DatingOost. “Toch is het een prettige manier om op een laagdrempelige wijze contact te leggen met andere alleenstaanden. Wellicht ontmoet je een nieuwe partner of een leuke vriend/vriendin.

Eigenaar Luuk Nikkels van De Pauw vindt het speciaal dat DatingOost inmiddels voor de derde keer De Pauw aandoet met zo’n bijzonder leuk evenement. Schepers: “De laatste speeddate in augustus heeft sowieso één koppel samengebracht. Meneer stuurde hierover nl. een e-mail: ‘Alleen had ik ook een heel goed leven en was blij met mijn 3 zoons en de kleinkinderen, maar juist dat kleine stukje om weer gelukkig te zijn was er niet meer.’ Dit is toch waar wij het voor doen. Hier word je blij van.”
Wat is speeddaten? Na een gesprekje van ±8 minuten wordt doorgeschoven naar het volgende tafeltje. Het contact is kort en bij een match, een wederzijdse klik, gaan mensen dit later zelf verder ontwikkelen. Naderhand worden de telefoonnummers uitgewisseld door DatingOost. “Het kan ook zo maar zijn dat je met twee of drie personen een match hebt,” legt Schepers uit. “Onder senioren is veel behoefte aan een fijne partner om weer gezellige dingen mee te doen, zoals heel simpel een fijn gesprek, samen koffie drinken, fietsen of samen wandelen.”
Deelname is 35 euro. Inclusief koffie bij aanvang en in de pauze een hapje en drankje. “Het gaat om de klik, maar óók om die vonk. Of je nu 30 bent of 70, niemand wil alleen zijn”, stelt de relatiebemiddelaar.
Aanmelden is noodzakelijk. Dit kan via www.DatingOost.nl of tel. 0546-492899.
Speeddate zondagmiddag 9 februari 2020 in de zaal achter rest. De Pauw, Rijksstraatweg 11, Warnsveld. Persoonlijk welkom bij de entree.