Doorstapwandeling IVN bij Hackfort en Suideras

Op zondag 12 Januari 2020 organiseert IVN Noord-Midden Achterhoek de jaarlijkse mooie winterwandeling van ruim 10 km. De wandeling gaat door een gebied met het karakteristieke Achterhoekse coulisselandschap.

Dit landschap wordt gekenmerkt door een afwisseling van weilanden en akkers met bomenrijen, houtwallen, heggen, bossen en mooie oude boerderijen. We passeren twee landgoederen, Hackfort en Suideras.

Op het Suideras hebben veel bekende families gewoond, waaronder minister-president en Tweede-Kamervoorzitter Jhr. Ruijs de Beerenbrouck.
De wandeling volgt gedeeltelijk de Ockhorstroute, die wordt beschouwd als één van de mooiste ommetjes van Gelderland. Wichmond en Vierakker liggen op de grens van een dekzandlandschap dat overgaat in het rivierenlandschap van de IJssel.
Meelopen is gratis en aanmelden niet nodig. Honden kunnen dit keer helaas niet mee. Alleen het ochtend-of het middagdeel meelopen kan ook. De start is om 11 uur bij het Ludgerusgebouw aan de Vierakkersestraatweg 37 in Vierakker. Ongeveer op de helft van de wandeling, zo tussen tussen 13 en 13.30 uur, is op het startpunt een horecastop gepland, waar op eigen kosten koffie, thee of een lunch genuttigd kan worden. Een uur later gaat het verder. Op het einde van de wandeling, tegen vieren, kan er nog een kijkje worden genomen in de mooiste kerk van Gelderland.
Inlichtingen bij de hoofdgids Wim van den Brink, Tel: 06-4612429 e-mail: bwvandenbrink@live.nl