Techniekdag Lochem groot succes

Lochem – Elf technische bedrijven uit Lochem opende vandaag haar deuren voor groep 8 leerlingen uit de gemeente Lochem. Zij hebben laten zien hoe leuk techniek is!
Afgelopen donderdag stonden ruim 300 leerlingen in hun Techniekdag shirt klaar voor de kick-off van de Techniekdag 2019 in de Schouwburg Lochem. Na afloop van deze kick-off gingen zij op pad om te ontdekken wat je allemaal kan met techniek.

‘Ik heb zin om zo naar Hans Sloot te gaan, want ik vind auto’s zo cool’, riep een enthousiaste leerling toen ze de dag begon. Hans Sloot en ook Julia, Mechanisatie Lochem, TKF en FrieslandCamina deden dit jaar voor het eerst mee. Daarnaast deden Kreunen Bouw, Wila, SafanDarley, Nijha, Mepal en Innodeen natuurlijk ook weer mee. ‘Ik wist niet dat het hier zo leuk was’ klonken de leerlingen bij SafanDarley.

De kids werden in de Schouwburg ontvangen waar Martin Bloemen, voorzitter van de IKL Lochem, de dag aftrapte. ‘Jullie zijn onze toekomst, we hebben jullie hard nodig!’, benadrukt Eric-Jan de Haan (wethouder gemeente Lochem). Daarom is het zo belangrijk om de kinderen te laten zien dat er zoveel leuke technische beroepen zijn. ‘Zowel voor doeners als denkers zijn hele goede banen te krijgen in Lochem’.

De kinderen startten in de Schouwburg met de Mad Science Show. Vrouwelijke professor Grijshaar liet spectaculaire effecten zien. In Afrika aangekomen heeft zij met hulp van Martin Bloemen olifanten tandpasta gemaakt. Met behulp van chemische middelen kon zij zich zelfs op de noordpool warm houden.