Lochemse volleybalmeiden dragen belang van onderzoek naar ernstige spierziekten uit Trainingspakken met een bijzondere boodschap

C1 met de nieuwe trainingspakken. Foto: Henk-Jan Winkeldermaat

Lochem – Warmlopen voor de wedstrijd doen ze tegenwoordig helemaal in stijl, de meiden van C1 van volleybalvereniging Avanti. Behalve een nieuw spelersshirt, ontving het team onlangs ook een stoer trainingspak. Met hun outfit dragen ze een bijzondere boodschap uit naar hun medesporters.

Want behalve de naam van de sponsor, De Uitlener in Lochem, prijkt het logo van het Prinses Beatrix Spierfonds op de trainingsjacks. Die organisatie zamelt geld in voor onderzoek naar ernstige en ongeneeslijke spierziekten, zoals PSMA. Afgelopen lente overleed de Lochemse Christien Klaassen op 47-jarige leeftijd aan deze ziekte. Ze was de moeder van C1-speelsters Sophie en Lynn en partner van spelersvader Bé Langevoort. Christien was een bekend gezicht in Lochem door onder meer haar werk als kapster bij IJsseldijk Kappers. Ze speelde jarenlang volleybal in Almen en gaf haar enthousiasme door aan haar dochters. Ze was tot op het einde fanatiek supporter van het team waarin de tweeling speelde. “Tijdens de uitvaart besloten we spontaan om te collecteren voor het Prinses Beatrix Spierfonds”, vertelt Bé. “Ontzettend belangrijk, want de slopende ziekte die Christien had, is ongeneeslijk. Net als ALS. Daar moet gewoon zoveel mogelijk onderzoek naar gedaan worden. En dat kost natuurlijk geld.”
Ter nagedachtenis aan Christien
Het idee voor het logo op de trainingspakken ontstond eveneens spontaan. “Onze buurman, Niels Groters, is directeur van uitzendbureau De Uitlener”, vertelt Bé. “Hij bood aan om de trainingspakken voor C1 beschikbaar te stellen. Hij heeft de ziekte en het overlijden van Christien van dichtbij meegemaakt en vond het een mooi gebaar om het logo van het Prinses Beatrix Spierfonds naast zijn bedrijfsnaam te plaatsen. Ter nagedachtenis aan Christien. Maar tegelijkertijd ook om aandacht te vragen voor de organisatie. We hopen dat we de zichtbaarheid van het Spierfonds op deze manier kunnen vergroten. En het zou natuurlijk geweldig zijn als dit ook donaties in de hand werkt.”
Krachtig tegen spierziekten
‘Krachtig tegen spierziekten’, zo luidt de slogan van het Prinses Beatrix Spierfonds. En die boodschap wordt op de trainingsbroeken van Avanti C1 kracht bijgezet door het logo van De Uitlener; een stier. “Een stier staat voor pit en daadkracht, maar ook in ons geval voor stoer, sterk en brutaal“, aldus Niels Groters. Zijn uitzendbureau is gespecialiseerd in de bemiddeling van technisch en vakbekwaam personeel op de Nederlandse arbeidsmarkt. Sinds dit jaar huist het bedrijf in het voormalige politiebureau van Lochem. De acht meiden van C1 scoren ondertussen al met hun nieuwe outfits; ze bekleden een mooie derde plek in de tweede klasse F van Nevobo.