Langer fijn en veilig wonen Dat kan in de gemeente Lochem

Lochem – ‘Nu nadenken over later’ dat is de boodschap in de speciale uitgave in de Berkelbode over ‘Langer fijn en veilig wonen’. Deze special is een initiatief van gemeente Lochem, Stichting Welzijn Lochem, woningcorporaties Viverion en IJsseldal Wonen en ’t Baken. Wij vinden het namelijk belangrijk om u te helpen bij een thuis waar u langer fijn en veilig woont.

Het maakt het niet uit of u nu in een koop- of huurwoning woont. Allemaal staan we vroeg of laat voor de keuze of we kunnen blijven wonen in onze woning, of dat er misschien een ander huis gezocht moet worden. Mensen komen in een steeds later stadium in aanmerking voor een plek in een zorginstelling. Daarom is het goed om hier op tijd over na te denken.

Gratis advies over aanpassingen
U krijgt in de special tips en informatie over hoe u langer thuis kunt blijven wonen. Op een fijne en veilige manier. Ook vindt u op de websites van deze organisaties een kort en handig filmpje over alle mogelijkheden. De woonadviseurs van Stichting Welzijn Lochem geven vrijwillig en gratis advies over de juiste aanpassingen die nodig zijn om fijn en veilig thuis te kunnen blijven wonen. Maar ook kunt u terecht bij ’t Baken gemeente Lochem.

Wacht niet te lang
Kom in actie wanneer u nog vitaal bent. Wacht niet totdat u klachten krijgt om aanpassingen te doen aan uw woning of andere maatregelen te treffen voor bijvoorbeeld de brandveiligheid. Dat is het advies. Meer weten? De woonspecial zit deze week in de Berkelbode en is digitaal hier te lezen:
https://bit.ly/2JBNVyx