Gemeente Lochem zegt Dankjewel! tegen ondernemer

Lochem – Gemeente Lochem reikte donderdag 31 oktober de EER Dankjeweltaart uit aan Zo en Nu, lunchroom, ijssalon en kunstwinkel in Gorssel. Veel medewerkers zijn cliënt van Zozijn. Met het uitreiken van de taart wil de gemeente deze ondernemer bedanken voor de bijzondere bijdrage aan de vernieuwende, sprankelende Gelderse economie.

Wekelijks een Dankjewel-moment
Het bezoeken van Zo en Nu is onderdeel van de zogenoemde Dankjeweltour. Elke week bezoekt een gemeente samen met de provincie een bedrijf om een ondernemer te bedanken. Het goed lopende Zo en Nu in de kern Gorssel heeft een bijzonder concept. Het is een aantrekkelijke horecagelegenheid waar bezoekers kunnen genieten van duurzame producten. Bezoekers worden er prettig geholpen door gemotiveerde medewerkers die opbloeien door het leuke werk dat zij doen. De Rabobank zorgt het hele jaar door voor de taarten. Het Arnhemse familiebedrijf van het jaar Bakkerij Hilvers bakt de Dankjewel Taarten

Gelderland is meest ondernemende regio van Europa
De Dankjeweltour is een van de activiteiten in Gelderland rondom de EER Award 2019. Gelderland mag zich in 2019 namelijk de meest ondernemende regio van Europa noemen. Die eer delen we met de Regio Asturië in Spanje en Thessalië in Griekenland. Gelderland kreeg de European Entrepreneurial Region (EER) Award van het Europees Comité van de Regio’s.

Juryrapport
Gelderland kreeg de award voor haar uitstekende ondersteuningsstructuur aan ondernemers, startups en groeiers, de innovatieve financiële instrumenten om de economie te stimuleren en de goede samenwerking met verschillende partners in onderwijs en bedrijfsleven.

Trots
Gedurende het hele jaar wil de provincie de contacten tussen het bedrijfsleven vanuit verschillende Europese landen en Regio Gelderland versterken, onder andere over duurzaamheid. Gelderland benut de prijs ook om mensen, organisaties, overheden en bedrijven een beetje trotser op Gelderland te maken. Bijvoorbeeld door het EER beeldmerk te voeren. Op www.ondernemengelderland.nl kunnen organisaties en bedrijven het EER beeldmerk downloaden om te gebruiken in hun eigen communicatie.